Návšteva sa u vás nevie správať? Dajte jej príučku!

Niektorí hostia sa nevedia zmestiť do kože a namiesto príjemného posedenia vyrobia napätie, ktoré sa dá krájať.

02.02.2014 11:12
návšteva, pohostenie, stretnutie Foto:
Netrpte návšteve nevhodné správanie.
debata

Nemávnite nad tým rukou a nedoprajte im taký komfort, že to pretrpíte, pričom vás prídu opätovne otravovať. Naopak, ukážte „kto je tu doma“ a nech sa cítia trápne!

Prepadové komando

Málokto sa poteší neohlásenej návšteve a taká nebýva zväčša vítaná ani vtedy, keď s vami vopred naplánuje svoj zámer. „Prepadovky“ totiž slušní ľudia nerobia… No je pravda, že pri tých, s ktorými ladíte, nemáte stres nech sú ohlásení, alebo nie. Tam, kde vám niečo vadí, ukážte hranice a keď návšteva šetrí slušnosťou, vy šetrite pohostinnosťou, silami a snahou vytvoriť čo najlepšiu atmosféru. Inak máte neokrôchancov onedlho na krku zas!

Široké lakte

Návšteva sa u vás rozťahuje, rýchlo sa aklimatizuje a vy ju naháňate po byte? Či je to niekto z príbuzných, alebo známy, mal by sa vedieť správať. Na to sa však nikdy nespoliehajte, jedine na svoju taktiku, ako ukázať odkiaľ-pokiaľ. Najviac zaberie tváriť sa ľahostajne voči nevychovancovi, nepočúvať jeho „kecy“, občas ho i jemne vysmiať a urobiť si pohodlie, akoby tam ani nebol.

Neutekajte, nech zuteká sedliak

Zabudnite na to, či vás drzá vtierka ohovorí (verte, že tak urobí, aj keby ste pripravili kráľovskú hostinu a skákali okolo nej ako s nasoleným zadkom), jednoducho sa vo svojom súkromí rozťahujte vy. Ukážte obmedzencovi, ako sa „tešíte“ jeho prítomnosti! Prípadne zavolajte aj posily, niekoho, kto vás dobre naladí a pomôže vám spacifikovať neželaného primitíva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #návšteva #nevhodné správanie #neslušnosť

+ Ak potrebujete odbornú pomoc, obráťte sa na odborníka.
Plňte si svoje sny nech to stojí čo to stojí, peniaze...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....