Sviatky zimy – blysnite sa svojou kreativitou

Nestresujte sa pečením, zháňaním darčekov či vianočnej výzdoby, skúste sa realizovať aj vlastnými nápadmi.

21.12.2013 11:00
vinočné pečenie, Vianoce Foto:
Pečte, zdobte, vymýšľajte, nech to hrá farbami a nápadmi!
debata

Zabavíte sa pri tom, zapojte do týchto aktivít i ostatných členov rodiny a Vianoce budú nakoniec skutočne veselé!

Prebuďte fantáziu v kuchyni

Prečo by ste mali všetko robiť presne tak, ako vás naučili doma a ako to majú inde… Napokon, nikto nevie, čo sa naozaj deje za zatvorenými dverami u najbližších susedov, netušíte, koľko nezdarov sa prihodí počas sviatkov v domácnostiach a vôbec – čo rodina, to nejaký ten problémik. Aby vám bolo veselšie, pokúste sa o vlastnú novinku, hoci iba naservírovať dobroty inak, možno aj lákavejšie pre deti, ktoré odmietajú tradičné vianočné jedlá.

Pečie a zdobí celá rodina

Čo tak vyrobiť si formičky na medovníky sami, vymyslieť motív – vtipný, originálny, alebo i tematický (s ohľadom na záujmy a povahy v rodine), ba prečo nie i šteklivý, ale taký radšej neponúkajte konzervatívnej svokre. Pečte, zdobte, vymýšľajte zaujímavé nápisy, či kresby a nech to hrá farbami a nápadmi!

Vyrábajte štýlové darčeky

Vezmite do rúk pero a papier, začnite písať, čo by mohlo potešiť toho druhého a či to viete vyrobiť sami. Môže to byť len dekorácia, ktorá o povahe obdarovaného niečo napovie, ale verte, že taká sa bude viac ceniť (a celý život vynímať na poličke), než darčekový predmet z obchodu. Pustite sa do zhotovenia nejakého jednoduchého šperku, či rôznych iných vecičiek, dnes nie je problém pozháňať si materiál i návod ako na to.

Nakupujete, lebo šetríte čas?

Zdá sa vám, že kúpené darčeky a dekorácie ušetria váš čas? Možno, ale zbavia vás nevšednej radosti, ktorú môžete zažiť pri príprave vianočných prekvapení a výzdoby. V obchodoch zažijete nanajvýš dlhé rady, nervózne predavačky i kupujúcich, necháte tam výplatu i vianočné odmeny a za to by ste už mohli vybehnúť aj na slušný niekoľkodňový výlet. Nebojte sa ukázať kreativitu – pri tvorbe i výbere darčekov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #kreativita #Vianoce #vianočné pečenie

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...