Katastrofy pod stromčekom: Žehlička, lacné parfumy i ponožky

Čas pokoja, lásky – a nákupov, také sú Vianoce. Hoci čoraz viac ľudí sa snaží prinavrátiť týmto sviatkom duchovný rozmer, aspoň pár darčekov zaobstará takmer každý.

17.12.2013 15:30
Vianoce, darčeky, radosť Foto:
Neatraktívne ponožky kraľujú rebríčku neželaných pozorností.
debata

A či budú ich dôsledkom slzy šťastia alebo sklamania, sa ukáže až pod stromčekom.

Niekto nad vianočnými darčekmi poctivo premýšľa celý rok a keď aj nenakupuje, aspoň si priebežne zapisuje tipy. Iní – a podľa agentúry NMS Market Research a portálu Heureka.sk je ich celá tretina – si nechávajú výber až na poslednú chvíľu. Práve v takýchto okamihoch neraz vyberajú nie najlepšie podarúnky. A ktoré to sú?

Podľa minuloročného prieskumu portálu elliottrose.co.uk, na ktorom sa zúčastnilo vyše 500 ľudí, kraľujú neželaným pozornostiam neatraktívne ponožky tesne nasledované lacným parfumom a vreckovkami s monogramom. Vyhnúť sa treba aj rôznym hračkám odbúravajúcim stres, domácim pomocníkom či fitnes vybaveniu. Pri všetkých pravidlách a hodnoteniach však platí, že výnimka potvrdzuje pravidlo.

„Ja dostávam ponožky rada a rovnako aj papuče. Keďže mám o nich presné predstavy, som rada, že nemusím behať po obchodoch, ale dostanem ich krásne zabalené pod stromčekom. Ale fakt je, že dobrej knihe sa poteším ešte viac,“ konštatuje 45-ročná Dana. Klára sa zas vôbec neurazila za fitnes stroj simulujúci bežkovanie: „Túžila som po ňom niekoľko mesiacov a nakoniec som si povedala, že skúsim počkať na povianočné zľavy. Keď som ho uvidela pod stromčekom, veľmi som sa tešila,“ vysvetľuje.

No ani dokonale premyslené či originálne darčeky nemusia byť stávkou na istotu. Postupne uverejníme príbehy, ktoré to dokazujú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #darčeky #duch Vianoc

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...