Netradičné vianočné darčeky

Štýlová dovolenka alebo nezabudnuteľný víkendový pobyt patria medzi originálne darčeky, ktoré môžete v predvianočnom období získať vďaka predčasnej kúpe za zaujímavé ceny.

13.12.2013 07:00
Santa, Vianoce, dovolenka, darček Foto:
Pri včasnom nákupe sa vo svetových metropolách ubytujete za rozumnú cenu.
debata

„Pri včasných rezerváciách, viac ako 30 dní vopred, sa môžete vďaka výhodným podmienkam dostať do celého sveta,“ hovorí Ladislav Olcsváry, riaditeľ hotela Mercure Bratislava Centrum.

Napríklad V Bangkoku sa ubytujete už od 27 eur za noc, v Riu de Janeiro od 31 eur za noc alebo v Madride od 35 eur za noc. Pritom nemusíte robiť kompromis medzi cenou a kvalitou, pretože zľavy za rezerváciu vopred ponúkajú viaceré hotelové siete strednej i vyššej kategórie, napríklad Sofitel, Pullman, Novotel, Mercure či ibis Style.

Okrem toho však hotely pripravujú rôzne balíčky služieb pre svojich hostí, s programom vystavaným presne podľa očakávaní rodín s deťmi, mladých návštevníkov či milovníkov športu. „Výhodou je, že všetky služby máte pod jednou strechou, nemusíte si zvlášť rezervovať vstupenky na rôzne podujatia alebo spôsob prepravy z hotela,“ vysvetľuje L.Olcsváry. Podľa jeho slov má hosť zabezpečený nielen program na celý svoj pobyt, ale aj garanciu profesionálnych služieb na vysokej úrovni, ktorá je spojená s hotelovými značkami.

V Paríži si takto môžete napríklad vychutnať výhľad z reštaurácie na známej ikone mesta Eiffelovej veži pri labužníckej večeri. Potom sa zveziete po rieke Seina, kde zaujme najmä pohľad na katedrálu Notre Dame. Na záver dňa si ešte môžete pozrieť dvojhodinovú šou najpopulárnejšieho kabaretu Moulin Rouge, s príjemnou pozornosťou v podobe prípitku so šampanským. Samozrejmosťou je odvoz po skončení šou späť do hotela.

Adrenalínoví nadšenci sa pod stromčekom určite potešia možnosti šplhať na Harbour Bridge v austrálskom Sydney. Je to ideálny zážitok pre malé skupinky, ktoré sa neboja výzvy a chcú zažiť niečo nevšedné. Preliezať pomedzi spojovacie mostíky či šplhať sa po rebríkoch, aby ste po takmer 3,5 hodine vystúpili na vrchol mosta a uvideli mesto z vtáčej perspektívy, patrí dnes k jednej z najpopulárnejších možností, ako zažiť Sydney netradičným spôsobom.

Zaujímavým darčekom pre mužov môže byť napríklad golfový hotelový pobyt. „Sú určené pre skúsených golfistov vyhľadávajúcich nové zážitky napríklad v Maroku či Malajzii, ale aj pre začiatočníkov, ktorí sa chcú učiť techniku pod vedením skúsených expertov,“ vysvetľuje Olcsváry. Na druhej strane, ak by ste chceli obdarovať ženy, zrejme uvítajú spojenie príjemného ubytovania so širokými možnosťami nakupovania.

„Populárne hotely v outletových destináciách nájdete napríklad v nemeckom Stuttgarte či v Troyes vo Francúzsku. Pokiaľ sa chystáte na nákupy do USA, navštívte New York, Los Angeles alebo Miami,“ odporúča hotelier.

Darček v podobe hotelového ubytovania má výhodu v tom, že poteší hneď dvakrát. Prvý raz, keď ho nájde obdarovaný pod stromčekom a následne, keď si oddych a relax priamo užíva. Je dôležité venovať preto dostatočnú pozornosť výberu ubytovania, pretože rôzne krajiny používajú iné formy kategorizácie. „Štyri hviezdičky európskych hotelov môžu byť odlišné od tých v Ázii. V Amerike sa napríklad hotely označujú nielen hviezdičkami, ale aj diamantmi,“ hovorí L.Olcsváry. Preto by sme sa mali, podľa neho, radšej spoľahnúť na značku hotelovej siete. „Sieť garantuje rovnakú úroveň kvality služieb a servisu, takže presne viete, čo môžete od hotela očakávať, nech sa nachádza kdekoľvek na svete,“ radí hotelier.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #Vianoce #darčeky #víkendový pobyt

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...