Nervačíte kvôli Vianociam? Radšej plánujte Štefánsku zábavu!

Pre poctivejšie gazdinky sú koncoročné sviatky aj veľkým upratovaním, zháňaním prekvapení pre najbližších, prípravou všakovakých dobrôt.

11.12.2013 15:00
vianoce, vianočné prípravy, pečenie, atmosféra
Aj keď žena rozdeľuje činnosti medzi členov rodiny, spolieha sa hlavne na seba.
debata

Snažia sa skĺbiť prácu s týmito radosťami a príjemnými starosťami, ale nie je to ľahké a neraz sú z toho dosť na nervy. Čo tak myslieť viac na seba?

Realita je taká – za všetkým je žena

Aj keď sa žena odhodlá a rozdelí činnosti medzi všetkých členov rodiny, spoľahnúť sa vie hlavne na seba. Najmä v tých veciach, kde v podstate ani netúži byť zastúpená, ale venovať sa viacerým aktivitám naraz je náročné, predovšetkým na prelome roka. Máloktorá si uvedomí, že mnohé z toho nie je nutné a pletie si na seba bič. Oveľa zaujímavejšie by bolo napríklad aj dovolenku vyberať s ohľadom na záujmy, šité na vlastné telo i dušu.

Zabudnite na povinnosti a svoju nenahraditeľnosť!

Plánujete, čo s voľným časom cez sviatky, ako obšťastniť rodinu – najbližšiu, aj tú vzdialenejšiu. Pri všetkých týchto scenároch nezabúdate na seba ako na dôležitú súčasť atmosféry. Tu by ste však mohli trošku zvoľniť, nechať viac priestoru iným a dopriať ho i sebe. Štedrý večer strávte spolu a ďalšie sviatočné dni myslite hlavne na svoj relax, na program podľa vlastných (možno i tajných a dlhodobejších) tú­žob.

Usmerňujte, ale venujte sa i sebe

Ak vám to nedá a nechcete sa „vyzuť“ z organizácie starostí okolo sviatkov a z prípravy programu pre rodinu počas voľna, kde-tu situáciu usmernite, ale nič nesiľte, ostaňte tieňovým členom tímu. Každý potrebuje aj kútik pre seba, tráviť čas podľa svojich predstáv. Aj vy! Odhaľte viac zo svojho vnútra, pristúpte k niektorým záležitostiam ľudskejšie a uvoľnite sa! Choďte s kamarátkami von, zabavte sa na Štefánskej diskotéke aj s nejakým Štefanom, odviažte sa. Za celý rok života len pre rodinu a prácu na to máte určite nárok!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #príprava #Vianoce #plánovanie

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...