Veľa fotografií na Facebooku škodí vzťahom

Mimoriadne veľa fotiek na internetových sociálnych sieťach typu Facebook môže mať negatívny vplyv na priateľské a partnerské vzťahy v reálnom živote.

22.08.2013 17:00
fb, facebook, komunikácia, sociálne siete Foto:
Veľa fotografií na facebooku poškodzuje vzťahy v reálnom živote.
debata

Zistila to podľa americkej televízie CBS štúdia výskumných tímov britských univerzít.

Ľudia, ktorí umiestňujú fotografie na Facebooku, podľa štúdie nemajú kontrolu nad tým, ako budú tieto zábery vnímať rôzne typy ich priateľov. „Je dobré pamätať na to, že informácie, ktoré dávame svojim priateľom na Facebooku, sa vlastne dostávajú k rôznym kategóriám ľudí: k partnerom, priateľom, rodine, kolegom, známym,“ uviedol k štúdii jej hlavný autor David Houghton. „A každá skupina sa na zverejnené informácie díva inak,“ dodal.

Výskum ukázal, že tí, ktorí na sieti často vystavujú fotografie, riskujú poškodenie vzťahov v reálnom živote. „Je to preto, že ľudia, s výnimkou veľmi blízkych priateľov a príbuzných, sa napospol nepozerajú príliš ústretovo na tých, ktorí stále ukazujú fotografie seba samých,“ uviedol Houghton. Štúdia dospela k záveru, že tí, ktorí dávajú na sieť viac fotografií, zaznamenávajú vo svojich vzťahoch zoslabenie dôvery a blízkosti. Čím viac fotografií užívateľ na Facebooku zverejní, tým viac trpia jeho skutočné priateľstvá. K utuženiu partnerského vzťahu, naopak, prispieva vystavovanie rodinných fotografií, píše sa v správe.

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálne siete #komunikácia

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...