Trochu vzruchu a hneď sa zložíte?

Niekto je "majster sveta" a sebaisto sa postaví k akejkoľvek výzve, hoci na ňu kapacitne nestačí.

02.06.2013 17:00
úsmev, emócie, sebavedomie Foto:
Situácie často nebývajú také zložité ako vyzerajú. Riešte ich s úsmevom.
debata

Paradoxne však kvalitným ľuďom chýba niekedy sebavedomie, pevné nervy, odhodlanie a odvaha. Patríte k takým i vy?

Nebuďte bábovka!

Pred vražedným pracovným tempom, stresmi, nárokmi a rôznymi nečakanými situáciami, ktoré je nutné bezodkladne vyriešiť, sa dnes skryjete len ťažko. Takéto ovzdušie, či už umelo vytvorené alebo nie, je vždy najmä o teste zručností v komunikácii a skúške nervov. Vzchopte sa, nebočte od všetkého, kde je potrebné sa trošku viac ukázať a pobiť o slovo i uznanie. Veci často nebývajú ani zďaleka tak zložité ako vyzerajú, alebo ako sú vykreslené niekým, kto rád dramatizuje, či z nejakého dôvodu vyvíja tlak tam, kde nemusí.

Prečo dávať šance neschopnejším?

Tým, že sa stiahnete do ulity pred ťažšou úlohou, dávate priestor nielen šikovnejším a zdatnejším od vás, ale „vyšantia“ sa i odborne slabší. A tak sa prederú do popredia chrapúni, ktorí všetkým naokolo strpčujú život. Nebojte sa výziev, prekonávajte sami seba, vnášajte kvalitu všade, kde sa len dá!

Verte si a ukážte na čo máte!

Keď ste dostali do vienka talent a máte možnosť s ním naplno pracovať, nenechajte ho zaspať. Nedovoľte ho utlačiť vlastným strachom a blokmi, alebo niekým, kto má vedľa vás širšie lakte. Ak tieto prekážky na ceste za úspechom prekonáte, budete sa cítiť sebaistejšie, zrazíte k zemi tých, ktorí sa vystrkujú a zatieňujú schopnejších. S problémami sa borí každý, neberte nič osobne, jednoducho ich zdolávajte, tešte sa aj z malých úspechov a zbierajte ich ako motiváciu rásť, skúšajte sa lepšie predať.

debata chyba

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...