Nenávidíte žehlenie? Netrápte sa, existuje pomoc

Žehlenie je činnosť v domácnosti, ktorá nepatrí medzi tie najobľúbenejšie.

16.05.2013 14:30
žehlenie, žehlička, domáce práce, domácnosť Foto:
Žehlenie môžeme prenechať inej osobe.
debata

Niekto to rieši tým, že investuje do kvalitnej aviváže či sušičky bielizne. Iní si počas žehlenia konečne pozrú film, na ktorý nemali čas už dlhšiu dobu.

A v poslednej dobe pribúda žien, ktoré žehlenie veľmi rady prenechajú inej osobe. Napríklad mame, ktorá im chodí pomáhať s domácnosťou, alebo vsadia na profesionálnu pomoc od pani, ktorá sa privyrába žehlením bielizne.

Zaujímalo nás, či využívate profesionálnu pomoc a koľko do nej musíte investovať.

Zdenka (43), Bratislava

Vždy som nemala rada žehlenie a keďže manžel pracuje ako manažér, k bežnej bielizni pribudlo na žehlenie aj množstvo manželových košieľ. Pri dvoch deťoch a domácnosti som na to naozaj nemala čas, a tak sme si našli študentku vysokej školy, ktorá k nám chodí pravidelne žehliť. Je veľmi pedantná a tak som s jej prácou naozaj spokojná. Za kôš bielizne jej platím 10 eur.

Martina (30), Pezinok

Profesionálnu pomoc pri žehlení nevyužívam, nakoľko ja sama sa žehlením živím. Žehlenie je pre mňa forma relaxu a momentálne aj zárobková činnosť, keďže som na materskej dovolenke. Mám pár rodín, ktoré mi pravidelne nosia kôš s bielizňou, ja im to večer ožehlím a na druhý deň si po veci prídu. Popri tom, samozrejme, stíham ožehliť aj oblečenie našej rodinky. Za kôš bielizne mi zákazníci platia 7 eur.

Katarína (28), Žilina

Kým som nemala dieťa, žehlenie mi vôbec nerobilo problém. Keď sa mi narodila dcéra, času bolo akosi oveľa menej. Ledva som stíhala navariť a ako tak spratať veci v domácnosti. Na žehlenie nebol čas. Najskôr som to riešila tým, že som kúpila dobrú aviváž a bielizeň pedantne vyvesila. Niektoré veci proste bolo treba žehliť, lebo inak vyzerali, akoby práve vyšli zo žmýkačky. A tak som sa rozhodla zaplatiť si pani na dôchodku, ktorá mi chodí každú sobotu ožehliť bielizeň. Za stredne veľký kôš bielizne jej dávam 5 eur.

Viete, čo vás vyjde profesionálne žehlenie?

Firma, ktorá sa zaoberá už dlhšiu dobu profesionálnym žehlením, bude podstatne drahšia ako študentka alebo pani na dôchodku, ktorá si takýmto spôsobom privyrába. Samozrejme, ak vám takáto osoba zničí odev, asi ťažko sa dopracujete k finančnej náhrade. Firma, s ktorou uzavriete zmluvu, má k vám určité záväzky. Je však podstatne drahšia. Za jeden kus pánskej košele zaplatíte od 1 eura do 1,80. Dámska blúzka vás vyjde 1,50 eura za kus a tričko od 0,50 eura do 0,70 eura. Chcete ožehliť aj spoločenské nohavice? Pripravte si približne 2,50 eura za kus. Podstatne lacnejšie je žehlenie uterákov, osušiek či obrusov. Tam sa ceny pohybujú od 0,30 eura do 0,80 eura za kus.

debata chyba

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....