Peter Pišťanek o ženách: Problémoví muži, problémové ženy

Sú ženy ktoré podvedome túžia po problémových mužoch.

11.10.2009 09:30
Tieto komplimenty muži milujú Foto:
Peter Pišťanek o ženách: Problémoví muži, problémové ženy
debata

Po dobrodruhoch, darebákoch, krivákoch, neschopákoch, skrátka, po úplne nepoužiteľných typoch mužov. Tajomstvo spočíva v tom, že každého z nás priťahuje presne taký náprotivok, aký my sami vábime svojím typom osobnosti. Preto sa asi každý z nás stretol vo svojom okolí, ba možno aj vo vlastnom živote s prípadmi recidívy toho istého problému s rôznymi partnermi.

Preto sa moja švagriná nemôže vymaniť z reťazca nefungujúcich vzťahov s alkoholikmi a tyranmi, ktorí len využívajú jej dobrotu a trpezlivosť. Preto sa moja kamarátka, postihnutá akčným matersko-ochraňovateľským pudom, stále znova a znova popáli s nejakým sebeckým slabochom. Preto inú moju kamarátku celoživotne priťahujú výlučne asociálne typy, pričom jediné, čo jej po nich zostalo, je jedno nemanželské dieťa a jedna spomienka na manželstvo s beznádejným feťákom, z ktorého zutekala asi po troch mesiacoch.

Tým babám niet pomoci, pretože ich iné typy mužov nielenže nepriťahujú, ony ich dokonca ani nevnímajú. Na tomto zúženom a zdeformovanom videní má vinu predovšetkým nedobrý vzťah, ktorý majú tieto baby samy k sebe. Hoci to možno navonok vyzerá presne opačne, tie baby majú mimoriadne nízke sebavedomie. Len čo sa im podarí zdvihnúť si sebavedomie (napríklad pomocou psychoterapie) a uvedomia si, že fungovať bude len symetrický a rovnocenný vzťah, prestanú ich problémoví muži priťahovať.

Na prvý pohľad to vyzerá jednoduché ako facka, ale v reálnom živote sa to stáva málokedy. Už len preto, že málokto sa podujme na psychoterapiu, ak ho naozaj niečo silne nezdrapí, napríklad depresia. Kým to, reku, nebolí ako sviňa, netreba to liečiť.

Text: Peter Pišťanek pre Pravdu
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....