Neumývajte hydinové mäso pod tečúcou vodou! Tu sú aj ďalšie tipy a triky pri príprave jedla
Oddeľte surové mäso, hydinu a morské živočíchy od ostatných potravín, obzvlášť ak sa tieto potraviny už ďalej tepelne nespracúvajú.
Čítajte viac Ktorá zelenina nepatrí do chladničky? Neplytvajte potravinami, triky a tipy vám pomôžu minimalizovať odpad v kuchyniNa mäso používajte iné nože a dosky na krájanie ako na zeleninu alebo pečivo.
Neumývajte hydinové mäso pod tečúcou vodou. Špliechajúcim prúdom sa môžu baktérie z mäsa dostať do okolia drezu a na kuchynské pomôcky.
Pri rozbíjaní vajec dávajte pozor na to, aby sa ich obsah nekontaminoval škrupinou alebo rukami.
Čítajte viac Čo nepatrí do kompostéra a kam so skysnutou polievkou? Viete vytriediť odpad z kuchyne?Uskladňujte jedlo v kuchynských nádobách oddelene, aby ste zabránili kontaktu medzi surovými potravinami a pripraveným jedlami.
Potraviny dôkladne uvarte, a to najmä mäso, hydinu a morské živočíchy. Teplo musí preniknúť do všetkých častí mäsa, obzvlášť do stredu. Vyhnite sa konzumácii nedostatočne upečeného mäsa.
Uvarené jedlá dôkladne prihrievajte pred konzumáciou aspoň na 70°C niekoľko minút v strede pokrmu.
© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ