Polievka z červenej kapusty je jarným hitom. Jemne kyslú chuť a pôsobivú farbu si zamilujete

Čo poviete, vyskúšate hit internetu, jarnú kapustovú polievku?
Okrem úžasnej, jemne kyslej chuti, zaujme najmä netradičná, fialová farba tejto polievky. Ozdobená jedlými kvetmi sa bezpochyby stane hitom jari, na sociálnych sieťach si už našla zástupy fanúšikov.
Na polievku z červenej kapusty potrebujeme:
- 500 g červenej kapusty
- 120 gramov bielej cibule
- 150 gramov zemiakov
- 200 ml nesladeného rastlinného mlieka
- soľ
- korenie
- zeleninový vývar
- agávový sirup
- 1/2 citróna
Nepovinné, na ozdobu polievky
- sezam
- čili vločky
- cesnakové vločky
- jedlé kvety
- olivový olej
- petržlenová vňať
Ako na to?
- Červenú kapustu, cibuľu a zemiaky pokrájame nahrubo a uvaríme so šťavou z polovice citróna (veľmi dôležité, aby si polievka zachovala krásnu intenzívnu farbu) a s rastlinným mliekom.
- Keď je všetko uvarené domäkka, rozmixujeme tyčovým mixérom na požadovanú konzistenciu.
- Dochutíme soľou a korením.
- Môžeme pridať zeleninový vývar a agávový sirup – kto má rád pikantnejšiu chuť, môže pridať aj čili vločky.
- Ozdobíme sezamom, čili vločkami, cesnakom, petržlenovou vňaťou a jedlými kvetmi.
- Môžeme pokvapkať olivovým olejom.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Rýchla hrášková polievka so zelerom na Varecha.sk
© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ