Žiadne maslo ani majonéza. Krémová a nízkokalorická omáčka k špargli z avokáda podľa Jamieho Olivera
Foto: SHUTTERSTOCK
Pomaly už štartuje čas čerstvej špargle. Ak ste jej milovníkmi, potom určite oceníte aj omáčku, s ktorou ju môžete podávať.
Slávny šéfkuchár Jamie Oliver oliver ju vymyslel na báze avokáda, vďaka čomu bude lahodne krémová, ale bez majonézy či masla. Ak počítate kalórie, potom bude pre vás vhodnou zmenou k overeným klasikám.
Na omáčku z avokáda potrebujeme:
- 2 jarné cibuľky
- 1 bio citrón
- 1 ČL červeného vínneho octu
- polovica zväzku estragónu
- 1 veľmi zrelé avokádo
- 1 vaječný žĺtok
- morskú soľ, čierne korenie
Ako na to?
- Očistíme jarné cibuľky. Zelenú časť jarnej cibuľky nasekáme nahrubo a bielu nadrobno.
- Vložte zelenú časť jarnej cibuľky do malého hrnca. Potom vytlačte šťavu z polovice citróna.
- Pridáme červený vínny ocot, štipku morskej soli a trochu čierneho korenia, 100 ml vody a všetko privedieme do varu.
- Medzitým natrhajte estragónové lístky a vložte ich do mixéra. Avokádo očistite, zbavte kôstky a pridajte do mixéra, potom pridajte vaječný žĺtok.
- Prelejte zmes horúcej jarnej cibuľky z hrnca do mixéra a mixujte, kým omáčka nebude mať hladkú, krémovú konzistenciu.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Guacamole s krevetami podľa rapera Kelsa na Varecha.sk
© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ