Angelina, Adriana či Irina - 7 krások, ktoré sa neboja rúžu v matných aj temných tónoch

Pravda | 02.11.2021 07:00
British Vogue and Self-Portrait Party Foto: ,
Topmodelka Irina Shaykna akcii British Vogue x Self-Portrait s výrazným čokoládovohnedým rúžom s bordovým odtieňom.
Zvyčajne sa nám s rúžom spája sýta červená farba, alebo nežný ružovkastý tón, prípadne možno trošku fuksie. Ale čo tak trochu gotiky?

Zdá sa vám, že práve na takéto vizážistické experimenty nie ste stvorená. Možno. Ale možno by ste len mali dať trendu výrazných, tmavých a matných rúžov šancu. Napríklad aj ako sedmička slávnych dám, ktoré sme pre vás vybrali ako inšpiráciu.

Azda najlepšími vzormi v danej téme môže byť ruská topmodelka Irina Shayk či jej brazílska kolegyňa Adriana Lima. Obe dámy sú zvyknuté na priam chameleónske premeny pred objektívmi a to im určite dodáva viac odvahy aj v civilnom živote. Stačí sa pozrieť na voľbu čokoládovo hnedého rúžu s jemným bordó podtónom, na akú stavila 35-ročná Irina na nedávnom večierku v Londýne. Alebo sa inšpirovať zmyselnou Adrianou Limou a jej bordó odtieňom so sýtym hnedým podtónom.

Topmodelka Adriana Lima s výrazným tmavým...
Opäť hnedoružový telový nádych, no tentoraz nie...
+4Topmodelka Irina Shaykna akcii British Vogue x...

Ako sa zdá, pri podobných farbách je dobré disponovať plnšími perami – pri nich sa dá farba lepšie zvýrazniť, ideálne je akcentovať kontúru pier – napríklad ceruzkou na pery. Tá sa následne potom prekryje samotným rúžom v intenzívnej far­be.

Popri farbách ako je čokoládovohnedá, slivková, karamelová či škoricová sú však v hre aj ružovohnedé tóny – od toho najjemnejšieho základu, ktorý pripomína telovú farbu pier, cez ružovú s výrazným podtextom hnedej (Anya Taylor Joy), ktorá perám tiež dodáva akýsi gotický výraz. Pôsobí ešte intenzívnejšie, ak vaša pokožka je čo najsvetlejšia.

shutterstock 758806480 Čítajte viac Ako vykúzliť krásne a plné pery pomocou líčenia? Toto radí vizážistka Lucid

Vyberať si z rozmanitých odtieňov rúžov je možné už nejaký ten piatok – kým doposiaľ s tmavými farbami či matnými rúžmi experimentovali najmä beauty influencerky, nastal čas, keď to môžete skúsiť aj vy. Inšpirácií, hneď sedem, si pozrite v našej galérii.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ