Majú 60 plus a sú očarujúce! Trio ženských hviezd z EMMY inšpiruje aj bežné ženy

Pravda | 20.09.2021 13:00
Pri známej vete, že vek je len číslo si nejedna žena povzdychne ako pri nejakom otrepanom klišé. Pohľad na trio hollywoodskych herečiek však hovorí inou rečou - áno, aj po šesťdesiatke môžu dámy vyzerať naozaj úchvatne.
Herečka Mandy Moore.
Herečka Cecily Strong.
+48Herečka Catherine Zeta-Jones v róbe od Cristiny...

Na červenom koberci tohtoročných cien EMMY sa objavilo niekoľko zrelých ženských hereckých hviezd a takmer každá z nich ukázala, že elegancia, šarm a štýl nie sú závislé od dátumu narodenia. Každá z nich môže byť inšpiráciou pre rovesníčky, ale aj mladšie ročníky. Jedna eleganciou, druhá nenútenosťou a pôvabom a tretia napríklad aj odvahou experimentovať.

Jennifer Coolidge

Okrúhlu šesťdesiatku oslávila len nedávno, koncom augusta. Slávna predstaviteľka „Stiflerovej mámy“ sa na cenách objavila ako hviezda seriálu White Lotus a zahviezdila aj voľbou džerzejovej tmavomodrej róby od Christiana Siriana. Veľmi rafinovane zahalila ramená, keď si ich nechala zahaliť akoby rafinovaným aranžovaným pláštikom. Šaty pôvabne vytvarovali figúru a zbytočne neprovokovali. Detaily fungovali výborne a plavá blond hriva padnutá na ramenách celkový dojem ešte omladzovala.

zväčšiť Herečka Jennifer Coolidge v šatách Christian... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
2021 Primetime Emmy Awards - Arrivals Herečka Jennifer Coolidge v šatách Christian Siriano.

Allison Janney

Držiteľka Oscara, 61-ročná Janney už niekoľko rokov patrí medzi najpôvabnejšie zrelé dámy Hollywoodu. Voľba bielej večernej toalety z kolekcie couture bola ukážková. Farba omladzuje, Janney so svojou postavou si ju môže bez obáv dovoliť. Architekturálne detaily v strihu navyše ešte viac zvýrazňujú sošnosť jej kriviek. Účes z krátkych vlasov s akýmsi „mulletom“ vzadu pôsobí mladistvo a mierne rebelsky, všetko je však vyvážené doplnkami – výraznými náušnicami, listovkou, ale aj líčením.

zväčšiť Herečka Allison Janney v šatách Azzi &... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Herečka Allison Janney v šatách Azzi & Osta Couture. Herečka Allison Janney v šatách Azzi & Osta Couture.

Angela Bassett

Je síce vekovo najstaršia z trojice spomenutých, v auguste oslávila 63. narodeniny. V Bassettovej prípade však akoby to nič neznamenalo. Mladistvý vzhľad jej pomáha budovať nielen ukážková pleť s minimom vrások, ale aj zdravý životný štýl a udržiavaná figúra. Bassett tiež patrila medzi najodvážnejšie dámy večera, keď si vybrala v rámci garderóby kreáciu Greta Constantine. Hoci cyklámenový volán narúša klasickú siluetu, herečka si to môže dovoliť, farba krásne kontrastuje aj s pokožkou. Líčenie aj účes pôsobia tiež mladistvo a tak trochu disko.

zväčšiť Herečka Angela Bassett v kreácii Greta... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
2021 Primetime Emmy Awards - Arrivals Herečka Angela Bassett v kreácii Greta Constantine.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ