Najvzrušujúcejšie darčeky pre neho aj pre ňu? Štúdia vraví: Toto rozbúcha srdce!

Pravda, lp | 02.12.2020 07:00
vianoce, žena, darčeky, vrátenie tovaru, tablet, Foto:
Čo dokáže privodiť najväčšie vzrušenie pri obdarúvaní ženám?
Tohtoročné Vianoce budú síce iné ako v mnohých predchádzajúcich rokoch, ale jedno zostáva - snaha urobiť radosť našim najbližším darčekom. Už viete, čím potešíte partnerku či partnera? Nasledujúce riadky možno vnesú trochu svetla do vášho tápania.

Portál OnBuy.com urobil nedávno prieskum na vzorke viac ako 2500 respondentov, z ktorých obe pohlavia boli rozdelené zhruba na polovicu. Do jednotlivých domácností bolo rozoslaných 15 typov darčekov, pričom úlohou oslovených respondentov bolo darovať darčeky svojej polovičke a zmerať pritom srdcový tep (počet úderov za minútu).

Napriek tomu, že to znie pomerne zložito, oslovení sa s úlohou vysporiadali celkom šikovne a výsledkom sú tiež poznatky, ktoré odhaľujú niečo, čo sme mnohí možno už tak trošku tušili. Medzi najvzrušujúcejšie darčeky pre ženské pohlavie sa zaradili šperky, moderná technika a parfumy. Práve šperk vyvolal najväčšie vzrušenie a rozbúchal srdcia väčšine žien obdarovaných týmto typom darčeka.

Prekvapivo len o pár úderov srdca za minútu nižšie bolo číslo, ktoré namerali tí muži, ktorí partnerky obdarovali modernými technológiami (mobilný telefón, reproduktory, slúchadlá). Rozbaliť si v balíčku parfum vyvolalo u žien frekvenciu 128 úderov za minútu a v tesnom závese na štvrtom a piatom mieste sa umiestnil kabelka a knihy.

Pre mužské pohlavie sa ako vôbec najvzrušujúcejší dar javia práve technické moderné vychytávky a elektronika. Po nich nasledujú počítačové hry a športové náčinie skončilo na treťom miesto. Prvú päťku potom uzatvorili topánky a prekvapivo tiež knihy. Kniha ako darček vyvolá u mužov tep 124 úderov za minútu.

Najmenej vzrušujúcim darčekom pre mužov sú toaletné potreby, ktoré zo zvolených pätnástich typov darčekov skončili na poslednom mieste. U žien sa na tejto pozícii ocitli delikatesy a sladkosti. Obe pohlavia sa vzácne zhodli vo vzrušení pri rozbalení škatule, v ktorej sa ukrývala sexuálna hračka. Takýto dar vyvolal u oboch pohlaví tep 119 úderov za minútu.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ