Ak pečiete, neváhajte! Svoje umenie môžete predviesť celému Slovensku

Pravda | 19.11.2020 11:00
Peče celá země Foto:
Šou Peče celá země sa v Čechách tešila vysokej sledovanosti.
Amatérske pekárky a pekári, cukrárky a cukrári a všetci, ktorí chcú predviesť svoje umenie, môžu prihlásiť do pripravovanej televíznej šou RTVS Pečie celé Slovensko.

Reality šou verejnoprávnej BBC „The Great British Bake Off“, ktorá si takmer hneď po prvom odvysielaní v roku 2010 získala obrovskú popularitu, sa okrem iného môže pochváliť tromi cenami BAFTA. Predala sa do viac ako 30 krajín sveta.

Relácia Pečie celé Slovensko vychádza z licenčného formátu televízie BBC. V minulom roku si ho mohli pozrieť aj diváci v Českej republike pod názvom Peče celá Země, kde si finálovú časť pozrelo viac ako 1,7 milióna ľudí. V budúcom roku prinesie šou Pečie celé Slovensko v slovenskej premiére na obrazovky Jednotky RTVS.

Už v týchto dňoch však bola spustená výzva pre registráciu súťažiacich, ktorí chcú predviesť svoje pekárske umenie a ukázať lásku k pečeniu. Amatérske pekárky, pekári, cukrárky a cukrári majú šancu začať cestu za svojím sladkým snom na stránke www.pecieceleslovensko.sk vyplnením registračného dotazníka.

Výber súťažiacich prebehne v troch kolách. Prvým je vyhodnotenie dotazníkov, následne budú vybraní účastníci kontaktovaní telefonicky a tí najlepší budú pozvaní na osobný pohovor, kde predvedú svoje pekárske a cukrárske zručnosti. Do súťaže sa môžu prihlásiť všetci milovníci pekárstva a cukrárstva starší ako 16 rokov, ktorí sa tomuto remeslu nevenujú profesionálne.

Diváci sa na jeseň budúceho roka môžu tešiť na 10 súťažných epizód, ako aj na vianočný a celebrity špeciál. RTVS prostredníctvom šou Pečie celá Slovensko nielen pozitívne odprezentuje slovenskú tradíciu v pečení a cukrárstve, ale zároveň pomôže amatérom preraziť a stať sa profesionálmi.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ