4 tipy pre každú ženu od známej kráľovnej fitness! Týkajú sa aj alkoholu a bio potravín

Pravda | 31.10.2020 13:00
žena, tréning, cvičenie, krása Foto:
Už ste na 100 percent rozhodnutá pre zmenu? Tak do nej!
Jillian Michaels (46) je vychytená americká fitness trénerka, ktorá si získala celosvetovú popularitu programom "30 Day Shred".

Išlo o chudnutie a formovanie postavy dennými cvičeniami, vďaka ktorým sa dá zhodiť 9 kilogramov za jeden mesiac. Preslávila sa aj vďaka účinkovaniu v šou televízie NBC – The Biggest Loser. V nej pomáhala chudnúť ľuďom s extrémnou nadváhou. V rozhovore pre „Livestrong.com“ prináša 4 odporúčania, ktoré by si každá žena mala vziať k srdcu, ak sa rozhodne vykročiť smerom k zdravému životnému štýlu.

Stop tekutým kalóriám

Od alkoholu až po pomarančový džús! Mnohé nápoje sú plné skrytého cukru, tým pádom naše telo zásobujú množstvom zbytočných kalórií. Vylúčenie týchto nápojov z vášho každodenného života v maximálnej možnej miere je prvým krokom k zdravšiemu životnému štýlu. „Alkohol podporuje vznik rakoviny prsníka a vaječníkov,“ hovorí Jillian Michaels na svojich stránkach aj v rozhovore pre Livestrong.com. „Aj ja mám rada víno aj pivo, ale nie sú dobré pre moju postavu ani zdravie,“ dodáva. Kráľovná fitness odporúča znížiť konzumáciu alkoholu na jeden večer v týždni – počas večera si dopriať maximálne dva poháriky.

Urobte z kvalitného spánku svoju prioritu

Lepšie je ísť spať o hodinu skôr, než pozerať ďalšiu epizódu obľúbeného seriálu či kontrolovať sociálne siete, radí Michaels. Spánok by sa mal podľa nej stať jednou z vašich top priorít v ceste za zdravým a životným štýlom. Ako tvrdí, je dokázané, že kvalitný spánok poskytuje telu väčšiu rovnováhu a pozitívne vplýva aj na chudnutie.

Berte lekárske prehliadky vážne

Jillian Michaels odporúča absolvovať všetky dostupné preventívne kontroly. Starať sa o svoje zdravie aj týmto spôsobom je alfou a omegou, ak ste vykročili na cestu zdravého životného štýlu. Len ak budete zdravé, môžete svoju psychiku zacieliť na ďalšie životné výzvy – napríklad na uvedomelé chudnutie a pravidelné cvičenie.

Vyberajte ekologické potraviny

"Pesticídy, antibiotiká, rastové hormóny a podobné látky sú všetko možné, len nie dobré pre váš metabolizmus a zdravie,“ hovorí Michaels. Najmä, pokiaľ ide o mäso, mliečne výrobky a ovocie či zeleninu, mali by ste zvoliť, ak je to možné, ekologickú verziu.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ