Špagety, penne či mušličky: Táto prísada zlepší každé cestovinové jedlo!

db, Pravda | 11.06.2020 11:30
penne, špenát, cestoviny, bazalka Foto:
Penne s bazalkou, špenátom a ricottou.
Hodí sa ku karfiolu alebo marhuľovým knedliam. Ale k cestovinám? Verte nám. Strúhanka dá vášmu jedlu jedinečný šmrnc.

Zachráni každé jedlo

Strúhanka zachráni každú porciu cestovín – alebo aspoň ju povznesie na inú úroveň. Vravíte, že si to nedokážete dobre predstaviť? Rozumieme vám. Koniec koncov je čudné, že sacharidové jedlo by sme mali zdôrazňovať ďalšou porciou sacharidov. Ale práve vďaka tomu sú cestoviny zaujímavé, doslova je to božská kombinácia.

Prečo práve strúhanku?

Či už špagety cacio e pepe, penne a la vodka alebo jednoducho arabiata – poriadna porcia ľahko opečenej a maslovej strúhanky každý tanier plný cestovín perfektne podčiarkne. Cestoviny získajú ľahkú chrumkavú príchuť a keď si na ňu zvyknete, môžete to ešte „zaklincovať“ parmezánom. Výsledok je znamenitý.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ