Už vám chýba kozmetička? Takto si doma vytvoríte svoju rutinu krásy!

db, Pravda | 06.04.2020 15:00
tvár, krása, peeling Foto:
Raz za týždeň si vaša pleť pýta masku.
Rutinná kozmetika v domácej karanténe? Vôbec to nie je ľahké, keď žiadna kozmetička nie je po ruke. Pre rakúsky časopis Woman poradila odborníčka na krásu Vera Pöllabauer, čo robiť.

Teraz je časť vyhrnúť si rukávy a nechať svoju milovanú pleť žiariť v novej kráse. Pretože denná rutina je balzamom pre dušu práve teraz, v tomto neobvyklom čase.

Krok č. 1: Čistenie

Čistite si tvár jemnou čistiacou penou – aj keď teraz často nevychádzame z domu, produkuje pot, maz nie sme chránení pred voľnými radikálmi. Preto nikdy nevynechávajte tento dôležitý krok!

Krok č. 2: Toner, peeling, maska

Vždy používajte tonikum, aby sa ochranný plášť kyseliny mohol rýchlejšie regenerovať. Odstraňuje tiež posledné zvyšky nečistôt. Odporúča sa jemný peeling 2–3-krát týždenne. Odporúčam zároveň dopriať si aspoň raz za týždeň masku.

Krok č. 3: Sérum

Denne – ráno a večer po čistení používam sérum! Ak je pokožka „vyhladovaná“, odporúčam aj dvojtýždňové ošetrenie pleťovými ampulkami. Ich účinné látky sú navrhnuté tak, aby neboli rozpoznané ako cudzie telesá v našej pokožke, a preto môžu preniknúť veľmi hlboko do pokožky.

Krok č. 4 a 5: Očný a pleťový krém

Oba treba nanášať ráno aj večer! Deň si vyžaduje jemnejší krém, aby sme sa dobre cítili, ale večer môžete pokojne siahnuť aj po výdatnejšom. Dôležité je vybrať si denný krém, ktorý chráni pleť vďaka svojim zložkám, napríklad antioxidanty. Vo večerných hodinách je čas na regeneráciu a opravu.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ