Kultové seriály na zabitie domácej nudy! Televízie vysielajú Columba aj Simpsonovcov

Pravda | 19.03.2020 09:00
Peter Falk Foto:
Peter Falk ako detektív Columbo v sérii NBC (1972).
Ubieha vám čas doma pomaly? Spestriť si ho môžete seriálmi ako Columbo, Kosti či Priatelia. Tu je prehľad staníc, na ktorých aktuálne nájdete kultové seriály - vyberte si zo žánru krimi či komédie.

Krimi

Kosti (WAU)

Agent Booth a Dr. Brennanová vyrážajú do terénu, aby vypátrali ďalší zo zločinov. Spolupráca forenznej antropologičky a špeciálneho FBI agenta, ktorí riešia prípady vrážd okolo ľudských pozostatkov, sa nekončí len ďalším vyriešeným prípadom, ale aj láskou.

Columbo (ČT 1)

Poručík Columbo vyšetruje prípady vrážd a je známy najmä svojou dotieravosťou, pretože pri vypočúvaní sa vždy vráti s jeho obľúbenou vetou: „Ešte jedna vec…“. Svojského detekvíta roky stvárňoval herec Peter Falk.

Profesionáli (ČT 1)

Britský seriál Profesionáli patril počas 70. rokov uplynulého storočia k najúspešnejším seriálom aj vďaka hlavným predstaviteľom. V úlohe detektívov CI5 sa predstavili herci Lewis Collins ako William Bodie a Martin Shaw ako Ray Doyl.

To je vražda, napísala (DOMA, ČT 1)

To je vražda, napísala je americký televízny seriál, v ktorom hlavnú úlohu spisovateľky detektívnych románov a amatérskej detektívky Jessicy Fletcherovej stvárnila britsko-americká herečka Angela Lansbury. Seriál sa vysielal v rokoch 1984 až 1996 na stanici CBS. Prípady pre spisovateľku Jessicu Fletcherovú si môžete pozrieť aj dnes.

Komediálne

Priatelia (DAJTO)

Láska, sex, priateľstvo, šťastie a smola okolo nás alebo život treba brať s nadhľadom. Kultový seriál sleduje životy 6 mladých priateľov žijúcich v New Yorku. Každý z nich sa na vlastnú päsť snaží prežiť v reálnom svete, nájsť lásku, pohodlie a podporu, ktoré sú perfektným protiliekom na nástrahy života.

Teória veľkého tresku (DAJTO, Prima Cool)

Americký sitkom o partii trochu excentrických vedcov Teória veľkého tresku bude navždy súčasťou televíznej histórie. Dva fyzici Leonard a Sheldon rozumia úplne všetkému, od neprekonateľnej gravitácie čiernych dier po spletitú štruktúru atómov. Lenže, keď vezmete tie atómy a sformujete z nich ženu, sú obaja vedci v koncoch.

Simpsonovci (PLUS, Prima Cool)

Za prvý diel Simpsonovcov sa považuje vianočný špeciál z decembra 1989. Žlté postavičky v tom čase však Amerika poznala už dva roky. Na svet ich uviedla britská komička Tracey Ullmanová v krátkom klipe v apríli 1987. Simpsonovci sa vysielajú dodnes. Celý svet naučili, že kreslené seriály môžu byť určené aj dospelým.

Dva a pol chlapa (DAJTO)

Dej seriálu sa sústreďuje okolo slobodného, život si užívajúceho starého mládenca Charlieho (Charlie Sheen), ktorého bezstarostný život je prerušený, keď sa k nemu nasťahuje jeho čerstvo rozvedený brat Alan spolu so synom Jakeom.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ