Bojíte sa nudy vo vzťahu? Veď je to zbytočné

Pravda, gj | 04.02.2020 15:00
láska, rozchod, nuda Foto:
Aj váš vzťah postihla nuda? Nemusí to byť žiadna tragédia.
Veľa párov si z času na čas užíva sladké ničnerobenie, kedy podľahne nude. Spoločne. Ale netreba mať kvôli tomu výčitky svedomia. Spoločné nudenie sa nie je pre vzťah nijako toxické.

Autor Mark Manson sa, naopak, domnieva, že na nude nielenže nie je nič zlé, ale dokonca je kľúčom k dlhotrvajúcemu spokojnému vzťahu. Páry, ktoré sa práve dali dohromady, najradšej trávia čas spoločne. Spoločné cestovanie, návštevy kina či koncertov, spoločný šport, diskotéky… A zrazu to príde. Len tak spolu ležíte na pohovke a nerobíte nič. Zrazu vás začnú prenasledovať výčitky svedomia – „preboha, veď my sa spolu nudíme“. Autor Mark Manson však nabáda, aby sme tieto výčitky svedomia rýchlo zažehnali. "Vzťahy by mali byť také nudné, ako je to len možné, aby obstáli v skúške času,“ uviedol autor pre Business Insider.

Mark Manson verí, že vzťahy trvajú dlhšie, ak jednoducho nerobíte neustále spoločne čosi zábavné, ale len tak trávite čas spolu pred televízorom a spoločne „unikáte“ stresu nočných klubov. Vysvetľuje to tým, že napríklad 80-ročné páry, ktoré sú spolu 60 rokov, môžu byť spolu stále šťastné. V čom je ich tajomstvo?

"Tajomstvom dlhej lásky nie sú tisíce podniknutých dobrodružstiev a nespočetné množstvo vzrušujúcich dovoleniek,“ uviedol autor. Vysvetľuje, že staršie páry sú šťastné spolu tak dlho, pretože sa vedie spoločne aj nudiť a neprekáža im to . "Môžu rok čo rok sedieť vo svojom dome, hovoriť o tej istej veci, sledovať filmy, variť večeru – a sú s tým spokojní.“ Pretože, ak ste aj v týchto fázach vzťahu spolu, znamená to, že vaša láska môže vydržať naveky.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ