V kabátiku, v róbe či elegantnom saku: 7 podôb Vášáyrovej, ktoré inšpirujú

Pravda | 18.12.2019 07:00
Módnou inšpiráciou môže byť žena pokojne aj po prekročení sedemdesiatky. Dôkazom je britská hviezda Helen Mirren, ale aj slovenská herečka Emília Vášáryová.
Herečka Emília Vášáryová na premiére filmu... Foto: Profimedia
Herečka Emília Vášáryová na premiére filmu Šťastný nový rok. Herečka Emília Vášáryová na premiére filmu Šťastný nový rok.

Legenda slovenského filmu aj divadla sa len nedávno vrátila na plátna kín vo vianočnej komédii Šťastný nový rok. Aj pri tej príležitosti predviedla táto 77-ročná dáma svoju noblesu, eleganciu a elegantný, no pritom svieži šatník.

Emília Vášáryová pracuje v móde s osvedčenými postupmi. Veľmi častým krokom je jej voľba čiernej farby, ktorú nechá vyniknúť v celku, no ozvláštni dezénom, stretom materiálov či dekoratívnym šperkom. Druhá variácia je potom spojenie čiernej s nejakým jasným a úderným odtieňom. Napríklad ako na pražskej premiére Šťastného nového roku, kde sa herečka objavila vo výraznom červenom kabátiku. Ten doplnil čierne šaty pod ním.

Herečka Emília Vášáryová na zábere zo septembra...
Herečka Emília Vášáryová vyzerala na premiére...
+4Herečka Emília Vášáryová na premiére filmu...

Vdova po kostýmovom výtvarníkovi Milanovi Čorbovi mala vždy slabosť pre dekoratívne detaily, či už drobné alebo výraznejšie. Predvádzala ich napríklad počas účasti na Plese v opere. Nedávno tiež zaujala moderným zavinovacím kabátom so vzorom kohútej stopy na krste knihy Dominiky Cibulkovej. Takto vystrojená pôsobila oblečená modernejšie a sviežejšie než mnoho mladších celebrít prítomných na akcii.

Herečka Emília Vášáryová prišla čítať ukážky z... Foto: Robo Homola / Česká editoriální fotografie / Profimedia
Herečka Emília Vášáryová prišla čítať ukážky z knihy Tenis je môj život. Herečka Emília Vášáryová prišla čítať ukážky z knihy Tenis je môj život.

Spojenie kabátika či saka s nohavicami alebo sukňou sú potom pre Vášáryovú osvedčenou klasikou. Tá síce neohuruje originalitou, ale vo výsledku jej svedčí a pritom akoby podčiarkuje šmrnc, ktorý hviezde príroda dala do vienka.

Vybrali sme sedem rozličných podôb slovenskej herečky. Inšpirovať sa môžu dámy v rokoch, ale rozhodne nielen tie.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ