Spánok je pre pleť dôležitý, dobrý krém tiež! Aké si vybrať, na čo myslieť?

Pravda, zg | 30.10.2019 17:00
Používanie nočného krému je pre pleť veľmi... Foto:
Používanie nočného krému je pre pleť veľmi dôležité.
Vedeli ste, že v súčasnosti spíme v priemere o hodinu menej ako to bolo pred tridsiatimi rokmi? Spánok je pritom dôležitý nielen pre energiu, psychickú pohodu, ale aj krásu!

Áno, nie je asi tiež žiadna novinka, že pre regeneráciu pleti je veľmi dôležitý pravidelný spánkový režim. Pokožke pomáha zregenerovať, dostatočný a hlboký spánok odstráni príznaky únavy, ale tiež napríklad môže bojovať s opuchmi okolo očí. Ak k tomu pridáte vhodnú nočnú starostlivosť, pleť sa odmení sviežejším, zdravším a energickejším vzhľadom.

Jednou z ciest v tomto prípade sú aj nočné krémy, či prípadne masky, ktorých popularita sa zvýšila najmä v posledných rokoch. Niežeby nočný krém bolo niečo nové – tie sa používali už roky, ale práve vývoj v laboratóriách a možnosti súčasnej vedy dokázali vytvoriť aj prípravky, ktoré pracujú ešte účinnejšie a cielia na konkrétne problémy.

Nočný krém Declaré 5 Secrets Night Cream...
Nočný krém Toleriane Ultra Nuit od La Roche...
+4Nočná intenzívna hydratačná starostlivosť...

Populárnymi sa stali najmä už spomenuté nočné masky. Tie sa nanášajú na vyčistenú pokožku pred spaním, pokojne aj v hrubšej vrstve a nechajú sa dostatočne vstrebať do pokožky a pôsobiť na ňu počas spánku. Posilňujú ochrannú bariéru kože, redukujú stresové prejavy pleti, hydratujú.

Podobne funkčné a efektívne sú aj nočné séra, s ktorých pomocou sa ráno po zobudení koža tiež vypne, pôsobí sviežejšie a mladšie. Hitom sú tiež pleťové oleje, konieckoncov jeden z najslávnejších produktov na nočnú starostlivosť (nájdete ho aj v galérii) je založený práve na olejovej báze.

Novinkou posledného vedeckého vývoja sú potom zase produkty, ktoré pracujú aj s filozofiou (a účinkami) aromaterapie. Samotným zložením a vôňou navodzujú pocit spánku, redukujú stres a prinášajú hlbší a intenzívnejší spánok – práve ten, ktorý je pre telo (aj náš zovňajšok) najdôležitejší.

Dôležitým atribútom pri nočných prípravkoch je ich zloženie – ideálne sú tie, ktoré pleť síce vyživujú a posilňujú, ale nezaťažujú. Nebojte sa v prípade voľby nočnej starostlivosti siahnuť po kozmetike určenej špecificky na citlivú pleť. Vždy je lepšie byť ku koži šetrný. Ak máte dobré skúsenosti napríklad s konkrétnou pleťovou kozmetikou na deň, ideálne je ako prvé vyskúšať nočnú starostlivosť rovnakej značky. Firmy zvyčajne vyvíjajú celé línie s tým, že účinok sa zintenzívňuje, ak sa používajú rôzne produkty rovnakej značky. Nie je to však podmienka! Najmä nájdite pre svoju pleť to, čo dokáže najlepšie zužitkovať a následne sa vám odmení želaným výsledkom.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ