Nohavicový kostým 9-krát inak! Inšpirujte sa, budete ako hollywoodska diva

Zdeno Gáfrik, Pravda | 10.09.2019 07:00
Dámsky nohavicový kostým patrí v posledných rokoch v rámci ženskej garderóby medzi tzv. "must have" modely. Dôkazom sú aj hollywoodske hviezdy, ktoré často tento kus šatníka predvádzajú.
Susan Sarandon stavila na nohavicový kostým so...
Herečka Jessica Biel je zvyčajne veľmi ženská,...
+6Herečka Mette Towley v modernej variácii na...

Hoci by ste možno chceli položiť otázku, čo je už len zaujímavé na nohavicových kostýmoch – budeme vám hneď v úvode oponovať. Ide totiž o skutočne variabilnú súčasť ženskej garderóby, ktorá najmä v posledných rokoch stále viac podlieha trendom a tiež následným inováciám. V strihu, farebnosti, využití materiálov, alebo kombinovaní.

Za posledné dni sa pred objektívmi objavilo hneď niekoľko slávnych dám, pre ktoré sa symbolom ich príťažlivosti, elegancie či štýlovosti stali práve nohavice v spojení so sakom (či kratším kabátikom).

Zaujímavé pritom je, že ak si našu galériu prezriete celú, uvidíte, že variácií je skutočne mnoho. Dámy nekopírujú jedna druhú, každá volí špecifický štýl – pričom zvyčajne prihliadajú na danosti postavy, alebo aj obľúbené strihy.

Ako inšpirácia môže slúžiť však každá jedna z nich. Ak hľadáte klasickejšiu variáciu dámskeho nohavicového kostýmu, zaujme váš možno Madalina Ghenea či Isabelle Huppert. Herečky ako Sarah Paulson alebo Cynthia Erivo zase predvádzajú trendové modely s výraznými širokými nohavicami a masívnejšími sakami s posunutou líniou pliec či oversized strihom. A potom je tu ešte priam elegantná večerná voľba od Sofie Richieovej či niekoľko ďalších. Celú galériu si preklikajte vyššie.

Jessica Biel

Herečka Jessica Biel je zvyčajne veľmi ženská,... Foto: Reuters, MARIO ANZUONI
Jessica Biel - nohavicový kostým Herečka Jessica Biel je zvyčajne veľmi ženská, ale voľbou tejto kombinácie príjemne prekvapila. Maskulínna inšpirácia v podobe prúžkovaného saka a nohavíc, ktoré zaujmú aj výraznejšími zámykmi v drieku vypálila na jednotku v spojení s hodvábnou blúzkou a výraznými lodičkami s kovovou špičkou.

Madalina Ghenea

Rumunská rodáčka Madalina Ghenea v Benátkach... Foto: Reuters, YARA NARDI
Madalina Ghenea - nohavicový kostým Rumunská rodáčka Madalina Ghenea v Benátkach nedávno predviedla veľmi klasický ženský a elegantný nohavicový kostým. Osviežujúca je najmä jeho farebnosť, výrazná červená zaujme na prvý pohľad. Strih nohavíc je užší a tým pádom zvýrazňuje opticky dlhé nohy nositeľky.

Sarah Paulson

Herečka Sarah Paulson stavila na masívnejší... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Sarah Paulson - nohavicový kostým Herečka Sarah Paulson stavila na masívnejší jesenný nohavicový kostým. Materiál (vlna a tvíd), strih, ale aj farebnosť už jasne hovoria - je tu chladnejšie obdobie roka. Paulson pritom model osviežila bandážovým topom a odľahčila tak jeho seriózne vyznenie.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ