Kožená klasika je ako stvorená na prvé chladné dni: Tu je 10 inšpirácií!

Pravda, zg | 03.09.2019 07:00
Aj vy patríte medzi dámy, ktoré sa neboja ísť s kožou na trh? V takom prípade vás určite potešia naše trendy na kožené bundy.
Herečka Juliette Binoche v koženej bunde... Foto: Reuters, YARA NARDI
Herečka Juliette Binoche v koženej bunde prichádza na filmový festival v Benátkach. Herečka Juliette Binoche v koženej bunde prichádza na filmový festival v Benátkach.

Kúsok, ktorý sa kedysi pripisoval skôr mužským nositeľom, si našiel svoje miesto aj v dámskom šatníku. Už roky ho nosia dievčatá, študentky, mladé, ale aj zrelšie ženy. Niektoré siahajú po klasickom strihu, stojačikovom golieri a zapínaní na zips, iným skôr lahodí jemne rebelský motorkársky strih.

Na filmovom festivale v Benátkach sa pred pár dňami v koženej bunde objavila aj herečka Juliette Binoche. V jej prípade to bola skôr „klasika“ – v elegantnom hnedom vyhotovení. Kožené zvršky však s obľubou nosia aj domáce celebrity.

Práve hnedé tóny budú horúcim hitom blížiacej sa jesennej sezóny. Aj preto sa nebojte skúšať tóny ako je kávová, koňaková či odtieň bielej kávy. Popri nich však, samozrejme, zostáva v kurze stále čierna a potom napríklad trendová bordová alebo modrošedá.

Čo sa týka dĺžky, populárnejšie sú práve kúsky do pása. Neurobíte však prešľap ani vtedy, ak siahnete napríklad po koženom saku s dĺžkou tesne pod zadok či koženom kabáte. Takéto elegantnejšie verzie kožených odevov ocenia najmä dámy v profesiách, ktoré si žiadajú decentnejší štýl.

Dámska kožená bunda Hugo Boss, predáva sa za...
Dámska kožená bunda Pinko, predáva sa za 410 eur.
+8Dámska kožená bunda Pietro Filipi, info o cene...

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ