Päť výhod ženského vyvrcholenia bez partnera

MaM | 04.07.2019 17:00
Nemáte orgazmus? Na vine nemusí byť chlap! Foto:
Osamelá rozkoš vie byť dobrou cestou aj k tej spoločnej.
Orgazmus sa dá prežiť pri milovaní s partnerom, no vďaka bohu aj osamote. A niekedy je takýto zážitok pre ženu vysoko prospešný. Existuje päť skvelých dôvodov, kvôli ktorým by ste si ho mali dopriať naozaj často.

Skvelé pocity

Klitoris má 8000 nervových zakončení prinášajúcich potešenie. Je to nástroj, ktorý vás zbaví stresu, napätia a hlavne prinesie do života nové krásne pocity. Tak prečo si ich nedopriať? Navyše pri masturbácii dosahujú vyvrcholenie aj ženy, ktorým sa to z nejakého dôvodu nedarí s partnerom. Samotné potešenie a psychický detox sú dostatočné dôvody venovať sa sama sebe.

Lepšie milovanie

Sexuologička Jenni Skyler bežne radí ženám, aby začali s masturbáciou, ak si chcú zlepšiť sexuálny život s partnerom. Po prvé vás samotné dráždenie a orgazmus nabudia na ďalšie, ktoré už nemusíte prežiť sama a ešte aj lepšie spoznáte svoje telo. Tak prečo nie?

Lepší život

Orgazmus je stav čistej meditácie. Nedá sa prežívať vrcholný stav sexuálnej rozkoše a myslieť napríklad na to, že nemáte spravenú robotu. Takže orgazmus je vlastne stav, o ktorý sa mnohí snažia hodinami meditácií. Má aj rovnaký efekt na život ako vypustenie myšlienok z hlavy, pretože orgazmom prudko klesá stresový kortizol a nahradia ho endorfíny. Takže po vyvrcholení máte zo zamračenej tváre razom usmiatu. Je to kľúč k lepšiemu životu.

Podpora zdravého spánku

Aj vďaka hormonálnym zmenám, ktoré orgazmus v tele ženy vyladí, sa podľa spánkového laboratória na klinike v Clevelande môže považovať za plnohodnotnú terapiu pri ľahkých problémoch so spánkom. Nie sú to len muži, ktorým orgazmus napomáha k spánku. Svalové kontrakcie, okysličenie a únava spôsobená vyvrcholením uspí ženy ako kolíska.

Viac záujmu o sex

Orgazmus má zvláštny vplyv na organizmus ženy. Čím viac ho máte, tým viac sa zvyšuje libido. Aj preto ženy, ktoré ho majú nedostatok, nemajú často záujem ani o milovanie. Nie je však dôležité, či začnete sama alebo s partnerom. Stav vyvrcholenia sa podpíše na tom, že ho budete chcieť častejšie. Ako sama, tak aj vo dvojici. Osamelá rozkoš tak vie byť dobrá cesta aj k tej spoločnej.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ