Snažíte sa chudnúť? Tak si to večer nepokazte

Pravda, gj | 23.06.2019 11:00
víno, večera, diéta, žena Foto:
Víno pred televízorom?
Držať diétu môže byť naozaj náročné. Mnoho nástrah na nás číha najmä večer.

Koláč tesne pred spaním? Chyba

Je vám jasné, že tento krok je úplne mimo vášho nastavenia, ale neodolali ste. Či ste už boli na návšteve u susedov alebo ste si lahodný koláčik dopriali doma, výsledok je ten istý – zbytočné kalórie, ktorých sa len tak nezbavíte. Telo totiž po skonzumovaní sacharidovej bomby začne vylučovať inzulín, čo má za následok aj nepríjemné ukladanie tukových zásob počas noci. O tom, že po skonzumovaní koláča sa hladina cukru v krvi výrazne vychýli, čo nemá pozitívny vplyv ani na pokojný spánok, ani nehovoriac.

Prázdny tanier

Počas dňa ste zhrešili a tak sa teraz vytrestáte – pôjdete do postele bez večere. Čo vám hrozí? Môžete sa uprostred noci prebudiť s pocitom vlčieho hladu a urobiť okamžitý nájazd na chladničku. Alebo sa môžete celú noc nepokojne prevaľovať z boka na bok, lebo s prázdnym žalúdkom sa pokojne nezaspáva a ráno do seba v zlej nálade „naládujete“ všetko, čo nájdete v chladničke. Pri takomto nepravidelnom režime si telo, samozrejme, radšej vytvorí zásoby tuku, lebo počas noci hladovať nechce.

Vínko či dve v obývačke

Stal sa pohár vína pred televízorom už vaším rituálom? Ak si strážite hmotnosť, musíte sa ho zbaviť. Ide o prázdne kalórie, v jednom pohári och môžeme prijať až 70 kcal, pri sekte je to ešte o 10 viac. Vďaka vysokému glykemickému indexu vyvolávajú poháriky vína vlčí hlad, ktorý nás núti siahnuť najmä po tukmi nabitých pochúťkach ako sú čipsy či hranolky.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ