Ste tehotná? Vaša pokožka si vyžaduje viac pozornosti!

db, Pravda.sk | 10.01.2019 17:00
tehotenstvo - bruško - pôrod - výživa - bábätko Foto:
Vyhýbajte sa produktom, ktoré majú zosvetľujúci účinok, pigmentové škvrny častokrát po pôrode vymiznú.
Tehotenstvo so sebou prináša celú škálu zmien. Posvieťte si aj na skrášľovací program.

Budúce mamičky by mali predovšetkým dbať o:

Viac hydratácie namiesto tuku

Keďže pokožka počas tehotenstva produkuje často veľa mazu, netreba ju zaťažovať ešte mastnými krémami. Ľahké hydrogély a zvlhčovanie pomôžu tehuľke viac.

Pomoc od odborníkov

To, že veľa tehotných žien trápia vyrážky, je spôsobené hormonálnymi zmenami a bohužiaľ, nedá sa to zmeniť. Mastnému lesknutiu a tvorbe komedónov však možno zabrániť. Napríklad zmenou starostlivosti a odbornou radou kozmetičky.

Nekrémovať, masírovať!

Počas tehotenstva môže telo zadržiavať vodu v nohách, ale aj v tvári (predovšetkým v oblasti očí). Starostlivosť by preto nemala byť zameraná na natieranie, ale skôr na jemné masírovanie. Stimuluje sa tým mikrocirkulácia.

Prevencia proti striám

Produkty s éterickými olejmi, ktoré obsahujú levanduľu, linalool, nerolidol, ružu, ružové drevo, mandľu či pupalku by mali pomôcť v snahe predísť tehotenským striám. V tomto prípade je dôležitá aplikácia. Masáž musí byť jemná, aby podporila krvný obeh v postihnutej oblasti a udržala pružnosť spojivového tkaniva.

Pravidelná UV ochrana

Keďže počas tehotenstva často dochádza k vzniku pigmentovaných škvŕn, UV ochrana je ešte o čosi dôležitejšia. Odporúča sa každodenné používanie denného krému s SPF, a to v akomkoľvek ročnom období. Vyhýbajte sa produktom, ktoré majú zosvetľujúci účinok, pigmentové škvrny častokrát po pôrode vymiznú.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ