Škaredé tenisky? Nebojte sa toho názvu, tu je 15 variácií na obrovský hit

Zdeno Gáfrik, Pravda.sk | 15.11.2018 07:00
Trendové tenisky sú retro a tak trošku "ugly".... Foto:
Trendové tenisky sú retro a tak trošku "ugly". Ale nebojte sa ich!
Siahli by ste po niečom, čo má prívlastok škaredé? Nie? Tak si to premyslite. Už niekoľko mesiacov ide o skutočný hit módy!

Reč je o teniskách, ktoré doslova zaplavili ulice svetových metropol a našli si cestu aj do kolekcií značiek, ktorých estetika bola doposiaľ skôr ľúbivá a vyvážená.

Ono to s tým slovkom škaredý nie je, samozrejme, až také zlé. Hoci „ugly sneakers“ sa udomácnilo dokonca aj v módnej brandži a značky sa hrdo k tomuto označeniu hlásia – produkty, ktoré sú spojením dizajnových možností, technológie a retro-prvkov, dokážu fungovať naozaj ako vysoko trendový prvok garderóby.

Čo sa vlastne skrýva pod slovkom „ugly“? Asi to bude masívna podrážka, ktorá vás podvihne o pár centimetrov, ale zároveň dodá nohám priam gargantuovský rozmer. Alebo to môže byť kombinácia materiálov a kombinovanie plastových prvkov s látkou či zdanlivo neskombinovan­teľnými dezénmi. Prípadne ide aj o retro prvky, ktoré mnohým starším generáciám pripomenú obuv a trendy ich mladosti.

Hoci ide zima a zime vraj tenisky nesvedčia, my si myslíme opak. Najmä s podnebím, ktoré tu posledné obdobie máme, sú tieto tenisky skvelou alternatívou na mestskú obuv. Takže neváhajte a skúste sa inšpirovať s nami!

zväčšiť Variácie na "ugly sneakers"... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
Variácie na "ugly sneakers" alebo ak chcete, škaredé tenisky. Variácie na "ugly sneakers" alebo ak chcete, škaredé tenisky.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ