Všetko zatvorené? Potraviny nakupujeme už aj online, láka nás donáška

Pravda.sk | 01.11.2018 13:30
rodičia, dietťa, nákup, škola, školský rok, Foto:
Rodinné nákupy naberajú na intenzite s príchodom voľných dní.
Aj vy to asi dobre poznáte. Deň či dva pred príchodom nejakého sviatku, keď sa obchody zatvárajú, poriadne stúpne koncentrácia zákazníkov v potravinách.

Celé rodiny často vyrážajú na masové nákupy potravín, ktorými sa chcú zásobiť pred dňom (či dvoma) voľna. Ako sa nedávno preukázalo v susednom Česku, výrazne stúpol aj podiel objednávok potravín cez internetové e-shopy.

Na Slovensku už dlhší čas funguje donáška potravín prostredníctvom jedného z najväčších reťazcov – majú ju však len vybrané mestá. Na jej využívanie si zvykli starší ľudia, ktorí už nedokážu väčší nákup manuálne zvládnuť, ale často aj mamičky s deťmi či pracujúci, ktorí chcú šetriť svoj čas.

Samozrejme, v čase sviatočného voľna, keď sa zatvárajú aj brány supermarketov, sa zvyšuje tiež dopyt donáškových služieb s jedlom. Väčšina z nich totiž aj v tomto čase pracuje a ponúka možnosť nechať si doviesť jedlo priamo pred dvere bytu. Je to síce len jednorázové riešenie, no mnohí z nás si ho dokážu obhájiť napríklad sviatočným dňom. „Áno, dnes objednáme pre celú rodinu pizzu,“ znie napríklad v nejednej rodine.

Prieskum v susednom Česku ukázal, že tržby takto zadovážených potravín či hotového jedla sa počas sviatočných dní poriadne vyšplhajú. Ako ste na tom vy? Nakúpili ste včera toho dosť?