S ako sex? Nie! S ako seriál! Ich sledovanie nás čoraz viac oberá o vášeň

Pravda.sk | 23.09.2018 11:00
láska, vzťah, romantika, sledovanie televízie Foto:
Seriál namiesto sexu?
Úsek dňa, ktorý ešte pred pár rokmi patril takmer výlučne sexu, si už ukoristili seriály.

Streamovacie služby sa tešia ohromnej popularite. Ľudia môžu sledovať seriály od výmyslu sveta a od rána do večera. Aj namiesto sexu radšej zapínajú počítač a sledujú novú sériu svojej obľúbenej televíznej „srdcovky“.

Na to, ako ovplyvňuje sledovanie seriálov sexuálny život sa pozrel tím Univerzity v Lancastri. Na tento účel rozdal dobrovoľníkom 400 tabletov a umožnil im neobmezený prístup k streamovacím službám. Popri ich využívaniu si účastníci prieskumu museli viesť denník – v ňom zaznamenávali, kedy sledovali série a filmy a kedy mali sex.

Ako z prieskumy vyplynulo, tak predovšetkým čas medzi 22. a 23. hodinou ľudia najviac využívajú na sledovanie seriálov a filmov. Väčšona ľudí leží o takomto čase už v posteli či na pohovke a pozerá na svojich hrdinov. Nanešťastie, práve tento úsek dňa ešte pred časom patril takmer výlučne sexuálnym hrátkam v posteli. Odborníci už dlhší čas upozorňujú, že neobmedzený prístup k televíznemu obsahu má negatívny vplyv na náš sexuálny život. Ten odsúvame v mene nových sérií.

Zvlášť sa to týka ľudí, ktorí sa narodili v rokoch 1980 až 2000 – tí majú tendenciu zaraďovať sex do svojich životov čoraz menej, ako vyplýva z prieskumu.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ