Zelená je kráľovná, zelená je trend! 15 variácií módy na farbu sezóny

Zdeno Gáfrik, Pravda.sk | 21.08.2018 07:00
Zdá sa vám, že je ešte priskoro rozmýšľať nad jesennými trendmi. Ale tento môžete pokojne nosiť už aj dnes.
So zelenou farbou dokážete v šatníku divy.... Foto: archív značky
So zelenou farbou dokážete v šatníku divy. Model na snímke Evans. So zelenou farbou dokážete v šatníku divy. Model na snímke Evans.

Jednou z kľúčových farieb sezóny sa stáva zelená. Nie, nejde o žiaden konkrétny tón – môžete si vybrať z mnohých farebných variácií. Ak však vybrať dominantnú, potom ide o smaragdový odtieň či mix zelenej s akýmsi modrastým nádychom.

Farebnica akcentuje zmenu počasia, ale ak si vyberiete napríklad šaty s florálnym motívom či sukňu so vzorom zvieracej kože, pokojne ich môžete nosiť aj v horúcom letnom počasí. Vždy záleží akurát na tom, ako jednotlivé kúsky dokombinujete.

Vzorované šaty s kvetinovým motívom Liu Jo Gold...
Predĺžený bomberový kabát Karl lagerfeld, info...
+10Dámska kožená kabelka Gant, info o cene v...

V letnom počasí sa stále hodia sandáliky, krásne ukáže kontrast zelenej a žiarivej bielej farby, prípadne môžete skúsiť kombinovať viacero farebných odtieňov – riaďte sa heslom, že jeden sýty si pýta jeden či dva jemnejšie a nežnejšie tóny.

S príchodom babieho leta a následne už aj jesenných dní sa potom k zelenej pridávajú tóny ako hnedá, čokoládová, tehlová či okrová a veľmi trendová fialová. Nebojte sa ani na pohľad bohatších materiálov, ako je velúr, zamat, koža či hrubšie úplety.

zväčšiť S temnejšími zelenými tónmi môžete vstúpiť s... Foto: archív značiek, koláž: zg
S temnejšími zelenými tónmi môžete vstúpiť s pokojným svedomím do blížiacej sa jesene. S temnejšími zelenými tónmi môžete vstúpiť s pokojným svedomím do blížiacej sa jesene.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ