Plavky tohto leta? Trendom sú lichotivé kúsky, máme 18 inšpirácií

Zdeno Gáfrik, Pravda.sk | 31.05.2018 07:00
Popularitu jednodielnych plaviek ocenia aj dámy... Foto:
Popularitu jednodielnych plaviek ocenia aj dámy s plnšími krivkami. Model na snímke Fig Leaves.
Nie každá dáma si môže dovoliť plavky podľa posledných trendov. Tohtoročné môžu prekvapiť - jeden postave lichotí, druhý zvýrazňuje ženskosť a sexepíl v naozaj plnom nasadení.

Skutočná letná sezóna je ešte len pred nami. Ani sa nenazdáte a bude tu čas dovoleniek a letných prázdnin. Možno patríte do skupiny žien, ktoré vystačia s jedným modelom plaviek aj niekoľko sezón. Možno je súčasťou každoročného rituálu vyraziť do obchodov a vybrať si na leto nový model. Či už vzhľadom na trendy, alebo dispozície postavy.

Pre obe skupiny sú určené nasledujúce inšpirácie s aktuálnymi kúskami na horúcu sezónu roka 2018. Posvietili sme si na najvýraznejšie trendy leta, ale aj na nadčasovú klasiku, ktorá funguje ideálne práve v kombinácii s typickými ženskými krivkami.

Popularitu jednodielnych plaviek ocenia aj dámy...
Popularita jednodielnych plaviek je v tejto...
+15Prúžkované jednodielne plavky.

Návrat jednodielnych plaviek

Stačí sa zahľadieť na sociálne siete a profily známych krások a je to jasné – sezónu odštartovali už v úvode roka na exotických dovolenkách a mnohé z nich práve v jednodielnych plavkách.

Prúžkované jednodielne plavky Bepon, 39,90 eura. Foto: archív značky
Prúžkované jednodielne plavky Bepon, 39,90 eura. Prúžkované jednodielne plavky Bepon, 39,90 eura.

Ich popularita nepochybne vzrástla aj s faktom, že sa už neprikladá taký význam opálenej pokožke a plavky sa skôr stali estetickým kúskom.

Veľmi populárne sú strihy na spôsob retro modelov z francúzskej Riviéry, v akých kedysi zvádzala Brigitte Bardot. Potom sa však objavujú aj vyslovene zvodné strihy s výraznými výstrihmi až po pupok alebo tiež jednodielne plavky bez ramienok, ktoré väčšinou držia na postave pomocou šnurovania alebo elastických detailov.

Na jednodielnych kúskoch je veľkým pozitívom, že dokážu vyzerať skvelo takmer na každom type postavy. Samozrejme, treba pracovať s farebnosťou, so vzormi či ozdobnými detailmi, ktoré efektne doplnia štíhlu figúru, plnšie boky alebo postavu, v ktorej chýba definovaný driek.

Zadoček v hlavnej úlohe, (po)odhalený!

V ostrom kontraste s jednodielnymi plavkami je trend, ktorý sa tiež do pozornosti verejnosti dostal vďaka známym osobnostiam. Mnoho z nich totiž bez ostychu vystavilo na sociálnych sieťach svoje pozadia v tangových nohavičkách.

Práve bikiny, ktorých spodný diel tvoria vysoko krojené nohavičky, sú druhým horúcim hitom sezóny 2018. Je zaujímavé, že kým na trhu so spodnou bielizňou tangá ustúpili do úzadia, v plážovej móde smerujú k výšinám.

Trojuholníkové nohavičky odhaľujúce pozadie -... Foto: ADAM RINDY
Trojuholníkové nohavičky odhaľujúce pozadie - to je tiež horúci trend. Trojuholníkové nohavičky odhaľujúce pozadie - to je tiež horúci trend. Model na snímke Pretty Little Things.

Ako vysvetlenie sa môže ponúkať fakt, že posledné roky postavili na piedestál ženské krivky a novými sexsymbolmi doby sa stali dámy s výraznejšími a kyprejšími krivkami. Pozadie sa stalo novým fetišom (a to nielen pre pánov!), takže dizajnéri reflektovali daný stav práve zaradením odhaľujúcej spodnej časti bikín. Ak si hovoríte, že si naň netrúfate, úplne tomu rozumieme. Ale vedzte, že ani celebrity nemajú bezchybné tvary či stehná bez celulitídy!

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ