Na čo sa môžete tešiť, keď váš drobec podrastie?

Pravda.sk | 20.05.2018 12:35
mama, dieťa, matka Foto:
Bábätko si pýta všetok váš čas.
Starostlivosť o drobca dá človeku zabrať. Ale nemajte strach, stačí vydržať pár rokov a všetko bude oveľa ľahšie. Na čo sa už teraz môžete tešiť?

Na spánok

To, že rodičia trpia po narodení bábätka nedostatkom spánku, nie je žiadnou novinkou. Najmä mamy vedia, koľko mesiacov môžu o spánku skutočne len snívať v tých vzácnych okamihoch, kedy tá rozkošná ratolesť konečne zatvorí očká. Pocit, kedy k vám váš drobec pribehne do spálne a so studenými nohami su „šupne“ pod perinu, je výnimočný. Ešte chvíľu si ho užite… Ani neviete ako a zrazu to všetko bude preč. Dieťa podrastie a vy sa vrátite k svojmu nornálnemu spánku.

Na voľný čas

Váš drobec vás potrebuje neustále – keď si čistí zuby, obúva tenisky aj stavia lego. A keď aj vydrží chvíľu sám, už vás zasa volá, aby ste sa prišli pozieť na to, čo dokázal. Aj toto obdobie čochvíľa pominie a vy svoje dieťa zazriete zväčša len ráno pri stole. A dostať z neho odpoveď, čo sa mu počas dňa podarilo, bude takmer nemožné.

Na cestovanie

Dovolenka s 2-ročným dieťaťom… Iste, je milé sledovať, ako sa hrá v piesku na pláži či zbiera mušličky. A potom v hotelovej izbe tíško sedieť, lebo váš poklad o ôsmej zaspal. A vy idete spať spolu s ním… Aj dovolenky sa časom zlepšia. Už budete môcť podnikať spoločné dobrodružstvá, vyjdete si po západe slnka do mestečka či prístavu a bez stresu z ostatných pasažierov prežijete aj cestu lietadlom. Len vyčkať!

Na pochopenie

Malé dieťa je stredom vášho vesmíru. Dospelých dokáže pekne potrápiť, ak sa veci nedejú podľa jeho predstaváv. A to je občas naozaj náročné. S pribúdajúcim vekom sa už vo vašej ratolesti začne ozývať empatia – zrazu sa dočkáte pomoci aj pochopenia. Aj ono zistí, že mama a otec majú svoju prácu, záujmy, povinnosti a radosti, na ktoré potrebujú čas aj priestor.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ