Tipy, triky, nápady: Oslaďte si kávu škoricou

magazín Varecha | 15.04.2018 14:00
škorica, korenie Foto:
Škorica nerozvonia len vaše koláče.
Ak máte radi sladenú kávu a z akýchkoľvek príčin nemôžete alebo nechcete používať klasický cukor, stačí do vody, z ktorej budete pripravovať kávu, dať kúsok škoricovej kôry. Neosladený čaj bude lepšie chutiť, keď do šálky pridáte niekoľko lístkov mäty alebo klinček.

Teflónový povrch potrebuje starostlivosť

Teflón je dnes neoddeliteľnou súčasťou našich kuchýň a pomaly vytláča riad vyrobený z klasických materiálov. O panvice a hrnce s teflónovým povrchom sa však treba starať, aby neprišli o svoje unikátne vlastnosti. Riad s teflónovým povrchom vyžaduje špeciálne príslušenstvo. Môžeme použiť buď klasické drevené varešky, alebo špeciálny riad takisto vyrobený z teflónu. Nikdy sa nesmú pri varení používať kovové nástroje ako lyžice, vidličky alebo naberačky. Teflónový riad zahrievame, až keď sú v ňom suroviny. Ak ho zohrievame prázdny, teplota začne rozkladať samotný teflón a ten môže popraskať a zmeniť farbu. Teflónový riad stačí čistiť papierovým obrúskom, a ak to na špinu nestačí, môžeme použiť saponát na umývanie riadu a špongiu, pričom riad čistíme jemnejšou stranou špongie.

Jednoduchá papierová pomôcka

Keď uvarené zemiaky nepodávame hneď po uvarení, môže sa ľahko stať, že sa v hrnci zaparia a sú nepríjemne vlhké. Zabránime tomu tak, že keď zlejeme vodu, vložíme medzi hrniec a pokrievku papierovú kuchynskú utierku. Tá pohltí paru a zemiaky zostanú suché.

Očistná citrónová kúra

Populárnou sa v poslednom čase stala detoxikačná citrónová kúra, výborný prírodný prostriedok na vyčistenie organizmu. Stačí na ňu 300 ml čistej neperlivej vody a lyžica čerstvej citrónovej šťavy, najlepšie v bio kvalite. Ingrediencie zmiešame a nápoj popíjame trikrát denne po dúškoch počas 14 dní.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ