Pupok, čiary v dlaniach či tehličky! Aké sú najbizarnejšie plastiky?

ČTK | 10.02.2018 08:00
plastika, plastická operácia, chirurgia,... Foto:
Plastické operácie sa dnes už naozaj týkajú všeličoho.
Botox, výplne vrások a prsné implantáty už sú v súčasnosti dosť bežnou záležitosťou a čoraz viac ľudí zvažuje aj absolvuje niektorý zo zákrokov plastickej chirurgie vykonaný z čisto kozmetických dôvodov.

Ale ako sa zdá, niektorí sú ochotní zájsť oveľa ďalej, aby vylepšili vlastný vzhľad, napísal austrálsky server whimn.com.au.

Podľa zdravotnej sestry na plastickej chirurgii a zakladateľky austrálskej neziskovej organizácie Trusted Surgeons (dôveryhodní chirurgovia) Nicole Montgomeryovej rastie dopyt aj po niektorých dosť prekvapivých zákrokoch:

Vytvarovanie „tehličiek“ na bruchu

Ide vlastne o tradičnú liposukciu, kedy namiesto jednoduchého odsatia tuku sa odobraná hmota použije na vytvarovanie brušných svalov, ktoré vďaka pevne vyrysovaným šiestim či ôsmich kockám, sú všeobecne známe ako „tehličky“. Ide o pokročilú liposukčnú techniku ​​a je čím ďalej tým obľúbenejšia predovšetkým u mužov túžiacich po pevnom, vypracovanom bruchu, ktoré sa im nedarí dosiahnuť cvičením a posilňovaním.

Operácia pupka

Zdá sa, že sa svet z hľadiska pupku delí na ľudí, ktorí ho majú schovaný vo vnútri jamky, a tých, ktorým ako vyčnievajúci hrbolček trčí von. Dôvod úpravy je jednak estetický, ale môže byť aj zdravotný. Lekár môže vykonať umbilikoplastiku a schovať pupok, kam patrí.

Jamky v lícach

Po tomto minimálne invazívnom zákroku nezostávajú žiadne viditeľné jazvy, pretože rez sa robí z vnútornej strany tvárí vnútri úst. A samotné jamôčky, ktoré sú zvyčajne viditeľné len pri úsmeve, sa vytvoria s pomocou malého stehu.

Transplantácia mihalníc

O transplantácii vlasov už zrejme počul každý, ale teraz je možné nechať si transplantovať vlasové cibuľky tiež na okraj viečok, aby sa zahustili rednúce riasy. Ako starneme, riasy začnú rednúť a vypadávať. Transplantácia vráti očiam mladistvý vzhľad, ale má aj odvrátenú stránku. Ide o transplantáciu bežných cibuliek vlasov, ktoré stále rastú, takže je potom potreba riasam dopriať pravidelný zostrih.

Špicaté uši

Ide presne o to, čo vás napadlo. Špicaté ucho vznikne tak, že sa odoberie malý výsek tkaniva z hornej časti ušnice a okraje sa zošijú k sebe. Vďaka tomu vznikne vzhľad uší, ktoré preslávil pán Spock z kultového seriálu Star Trek, a po ňom tiež elfovia zo ságy Pán prsteňov.

Úprava čiar v dlani

V Japonsku sú ľudia, ktorí si nechávajú chirurgicky upravovať čiary v dlani, pretože veria, že tým zmenia svoj osud.