Gwyneth Paltrow a jej trénerka: Dávajú tip na nebezpečnú diétu!

db, Pravda.sk | 18.12.2017 11:00
Gwyneth Paltrow (vľavo) a jej osobná trénerka... Foto: ,
Herečka Gwyneth Paltrow (vľavo) a jej osobná trénerka Tracy Anderson.
Gwyneth Paltrow so svojou fitnestrénerkou Tracy Anderson, zverejnili na Goop.com superdiétu. Má jeden háčik, žiaľ, je dokonca nebezpečná.

Odborníčka radí

Správa, zverejnená na internetovej stránke Goop.com bola predovšetkým tŕňom v očiach odborníčky Rhiannon Lambert. Titulok znel: „Ako veľmi rýchlo schudnúť.“ Podľa nej sú rady Gwyneth Paltrow a trénerky Tracy Anderson nebezpečné. „Paltrow a jej trénerka vypočítavajú, že v extrémne krátkom čase možno veľa schudnúť. V prvom rade je to nereálne a v druhom rade kilá, ktoré nevidíme na váhe, veľa nepovedia. Možno stratiť vodu a tým pádom menej vážiť. Rozhodujúca je strata telesného tuku. Tú však možno dosiahnuť len trvalo a nie za pár dní.“

Lepok a sacharidy preč!

Diéta dua Paltrow-Anderson vyprázdňuje telo. Rhiannon Lambert konštatuje: „Je to šokujúce, odporúča sa denný tréning. Z jedálnička vylúčiť lepok a sacharidy. Telo však potrebuje čas na regeneráciu. Príliš veľa záťaže brzdí aj spaľovanie energie.“ Aj tvrdenie, že keď sa budeme vyhýbať lepku a sacharidom, rýchlo schudneme, je vedecky nesprávne. „Rôzne štúdie ukázali, že z diét chudneme preto, lebo znižujeme príjem energie.“ Jednoducho povedané: Kto spotrebuje viac energie ako prijme, schudne. Predovšetkým, keď veľa športujete, sacharidy sú ako zdroj energie dôležité, inak riskujeme únavu a ľahkú depresiu.

Jedzte správne

„Určite sa nevyberte cestou tejto diéty,“ radí Lambert. „Jedzte správne.“ Jedzte cestoviny z tvrdej pšenice, zeleninu, obilné vločky, ryžu a sušené ovocie. Vyhýbajte sa príliš mäkkým cestovinám, zemiakom, sladkostiam, nejedzte ani bielu ryžu.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ