Sedí pri vás v kancelárii introvert?

Pravda.sk, gj | 18.11.2017 14:00
práca, kancelária, muž, žena, pracovisko Foto:
Introvert či extrovert? Koho máte v kancelárii pri sebe?
Máte po svojom boku v práci introverta? Možno sa vám na prvý pohľad zdá, že to nie je veľká výhra. Opak je však pravdou. Ako na kolegu sa naňho môžete spoľahnúť.

Extrovert sa nechá častokrát rozptýliť všetkým možným naokolo a do svojich „zábaviek“ zapája aj pracovné okolie. Niekedy je to fajn, ale väčšinou vás tým oberá o pracovný čas, ktorý si následne musíte predĺžiť, aby ste stihli všetko, čo treba. Introvert sa, naopak, koncentruje v prvom rade na svoje úlohy, snaží sa ich vypracovať sám, nepotrebuje sa stále s niekým radiť ani diskutovať. Po jeho boku sa tým pádom pracuje efektívnejšie.

Introvert vás vypočuje, nepozerá sa pritom na hodinky, neprerušuje vás. Naozaj sa sústredí na to, čo mu hovoríte a ak ho požiadate o pomoc, berie to zodpovedne. Je si vedomý toho, že mu niečo rozprávate vy a nepotrebuje pozornosť od vás „prekláňať“ smerom k svojej osobe. Jeho pomoc býva efektívna a jasne cielená.

Introvert sa nezapája do pracovných skupiniek, ktoré trávia čas ohováraním ostatných. Zväčša sa drží mimo „zákulisných“ intríg, proti nikomu nebojuje, nesnaží sa o nikoho priazeň. Ak si ho získate za priateľa, môžete sa spoľahnúť na jeho úprimnost a najmä na to, že je naňho spoľahnutie. Bude vás počúvať a vaše tajomstvá „nepošle“ do sveta. Nechá si ich pre seba tak, ako vám sľúbil.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ