Chutný a zdravý kel v kuchyni? Pripravíte ho takto ľahko

Pravda.sk | 12.11.2017 08:00
Kučeravý kel so smotanou je chutná príloha, ale... Foto: ,
Kučeravý kel so smotanou je chutná príloha, ale aj samostatné jedlo.
V materskej škôlke možno nepatril medzi vašich miláčikov, ale kel si zaslúži druhú šancu. Ide o zeleninu, ktorá je pri správnej príprave veľmi chutná a výživná.

Práve teraz finišuje obdobie kelu a vy ho môžete pokojne zaradiť do svojho jedálnička. Či už varíte pre celú rodinu, alebo pre seba samu. Azda najjednoduchší a pritom veľmi chutný recept je kel kučeravý alebo kel hlávkový pripravený so smotanou.

Stačí naozaj máličko. Dôkladne umytý a jemne blanšírovaný kel nakrájajte na tenučké prúžky. Na panvici rozpustite maslo a pridajte zeleninu. Po pár minútach prilejte smotanu a nastrúhaný muškátový oriešok. Nezabudnite na soľ a korenie (s nimi môžete ochucovať jedlo až v samotnom závere).

Jedlo vám samo napovie, kedy je už hotové. Zvyčajne však stačí polhodinka na podusenie tohto chutného pokrmu, ktorý sa zvykne veľmi často servírovať ako príloha k rôznemu typu mäsa.

Naša rada: Ak túžite po naozaj zdravej potravine, tak konzumujte kel čerstvý a tepelne neupravený. Pre vysoký obsah vlákniny pôsobí priaznivo na trávenie. Podieľa sa aj na znižovaní cholesterolu, posilňuje imunitný systém. Je zdrojom vápnika, železa, vitamínov A, C E a tiež beta-karoténu.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ