Tri spôsoby, ako dodať vášmu jedálničku o kúsok zdravia viac!
Odborníci na výživu, ktorých cituje britský Daily Mail, sa zhodli, že pri príprave jedál doma dokážeme dodať jednotlivým porciám viac vitamínov pomocou drobných trikov. Medzi ne patria aj nasledujúce tri.
Citrónová šťava k ovociu
Či už si nakrájate na mesiačiky jablko, alebo odšťavíte ovocie, pridajte k nim vytlačenú citrónovú šťavu. Pomocou nej zvýšite obsah vitamínu C v potravine a zároveň zvýrazníte prirodzenú chuť ovocia.
Olivový olej k zelenine
Ak máte pocit, že je zdravšie konzumovať zeleninu bez akéhokoľvek oleja, vedzte, že to nie je tak celkom pravda. Ak pridáte kvalitný olivový olej do šalátov či k surovej zelenine na tanieri, zvýšite antioxidačné aj protizápalové účinky jedla. Platí to aj pri zelenine varenej. Samozrejme, s olejom to nepreháňajte. Jeho benefity sú však nespochybniteľné.
Orechy do šalátov
Ak pridáte do šalátu zopár lúpaných a nesolených orechov (môžu byť aj slnečnicové či tekvicové semená), spravíte z jedla zdravší pokrm. Prítomnosť orechov totiž zvýši obsah selénu, ktorý napomáha zdravému fungovaniu kardiovaskulárneho systému či štítnej žľazy.
© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ