Veci, ktoré si treba ujasniť pred randením s kolegom!

MaM | 19.08.2017 17:00
rande, láska, reštaurácia Foto:
Byť doobeda aj poobede s tým istým človekom, môže vyústiť do ponorkovej choroby.
Kolega nie je obyčajný chlap. Osud vám ho prihral do cesty, aby ste niečo spoločne vytvorili. No a vám sa zrazu zdá, že to nemusí mať nutne len pracovný charakter. Na čo však pozor pri pletkách na pracovisku?

Myslite dopredu

Kolega nie je len muž, ktorého stretnete náhodne a v prípade rozchodu sa už viac neuvidíte. To v jednej budove jednoducho nejde. Kolegu máte možnosť spoznávať dlho, precízne a po mnohých stránkach, ale pred tým, ako sa rozhodnete ostať s ním aj po pracovnej dobe, je potrebné mať v hlavne jasno, čo a ako. Pretože vzťah s kolegom má pár špecifík, ktoré treba prepočítať racionálnymi úvahami, nielen srdcom.

Pozor na ponorku

Láska je veľká vec, ale netreba byť utopickým optimistom. Byť doobeda aj poobede s tým istým človekom a nie týždeň, dva ale roky a možno desiatky rokov, môže vyústiť do plnohodnotnej ponorkovej choroby. Najmä ak sedíte v jednej kancelárii a doma spávate v jednej posteli. Permanentný 24 hodinový kontakt môže mať mnoho úskalí, aj keď sa veľmi ľúbite.

Nevyšlo to

Problematický bod nastane, keď vám to jednoducho v partnerstve nevyjde. Samo o sebe to nie je žiadna tragédia. Vzťahy sa skladajú aj rozpadajú. Omnoho horšie je stretávať každý deň toho, koho ste už v živote vidieť nechceli. Práca na spoločnom projekte je prakticky vylúčená, pretože city sa v tomto prípade od práce nedajú oddeliť. Strata vzťahu tak môže často končiť aj opustením zamestnania, čo je dvojnásobný stres a nepríjemnosť.

Závisť kolegov

Ak vám to bude fungovať v práci aj doma, môžete sa pripraviť na to, že niekomu to začne trochu vadiť. Najmä ak nadriadený nemá pochopenie pre krátke „rodinné“ porady na pracovisku.

Práca nikdy nekončí

Pri rozličných zamestnaniach je omnoho menej pravdepodobné, že budete „v práci“ na ceste domov aj pri večeri. Takéto nadčasy však žiadny zamestnávateľ neprepláca a utrpieť nakoniec môže partnerská pohoda aj harmónia vzťahu. Preto je vhodné mať stanovenú pracovnú dobu, aj keď ráno prichádzate a poobede odchádzate rovnakou cestou.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ