Milujete pizzu? A čo jej ohrievanie? Takto to urobíte na jednotku!

Pravda.sk | 18.06.2017 08:00
pizza Foto:
Ohriať chutnú pizzu z predchádzajúceho dňa nemusí jej chuť pokaziť.
Niekedy sa tie najjednoduchšie veci zdajú byť celkom zložité. Prihriať si jedlo zo včera, to nie je v slovenských domácnostiach, nič zvláštne. Ale čo tak pizzu?!

Áno, aj domáce končiny už zasiahla popularita fast-foodového stravovania, ktoré so sebou prináša rôzne hamburgery, hranolčeky, plnené placky či práve talianskeho ambasádora – pizzu.

Hoci mnohé pizze na Slovensku majú ďaleko od tej pravej talianskej, národ si na nich pochutnáva celkom zhodne a vo veľkom. Ak vám z večere či obeda pár kúskov ešte zostalo, nemusíte ich vyhadzovať. Ale pozor, mikrovlnka nepomôže.

Ako píše britský server Daily Mail, na ohrievanie pizze existuje jednoduchý a pritom veľmi účinný recept. Pizzu nevkladajte do mikrovlnky, výsledkom je najčastejšie rozťahaný lepkavý kus niečoho, čo jedlo už len pripomína. Namiesto toho si rozohrejte klasickú širokú panvicu na miernej teplote a pizzu (či pár trojuholníkov z nej) vložte na povrch.

Zohrievajte zhruba dve minúty, kým spodok pizze (cestová časť) nie je chrumkavá. Následne pridajte pár kvapiek vody, znížte teplotu na najmiernejší stupeň a panvicu prikryte pokrievkou. Stačí pár minút a syr na vrchu sa pekne roztečie – spodok však zostane chrumkavý a budete mať pocit, že konzumujete pravú taliansku pochúťku.