Päť najčastejších chýb v kuchyni: Vyhnite sa im!

Pravda.sk, lp | 12.06.2017 07:00
kuchyňa, riady, tanier, čistota, domácnosť,... Foto:
Niektoré časti kuchynského riadu by sa nemali umývať saponátom.
Kuchyňa je miestom, v ktorom sa cíti väčšina žien a určite aj časť mužov ako doma. Ale naozaj robíte všetko pri kuchynskej doske správne?

Podľa portálu Reddit existuje veľká skupina omylov, ktoré robia aj tí najväčší domáci „šéfkuchári“. Často preto, lebo nevedia, že to je nesprávne. Vybrali sme pár z nich a vy možno zistíte, že ste doposiaľ tiež robili niečo celkom „zle“.

Krájanie na tvrdenom skle

Niektoré domácnosti namiesto klasickej drevenej doštičky na krájanie využívajú tvrdený plast alebo dokonca sklo. Výsledok? Veľmi rýchlo otupená čepeľ aj toho najostrejšieho no­ža.

Čistenie panvice saponátom

Mnohí odborníci sa zhodujú, že saponát vôbec nie je správny – čistiť umazanú panvicu by ste mali zmesou soli a vody. Prípadne len odstrániť pomocou soli pripálené alebo zaolejované miesto a následne opláchnuť vodou.

Umývanie nožov v umývačke riadu

Áno, aj v tomto prípade hrozí, že nože zbytočne rýchlo zatupíte. Čepeľ treba umyť pod tečúcou vodou, nemusíte pridávať ani saponát.

Zbytočne drahý riad

Firmy sa predháňajú v tom, ktorá ponúkne luxusnejší a „lepší“ riad na varenie. Mnohí šéfkuchári sa však zhodnú, že na dobré varenie vám stačí kvalitný ostrý nôž a poriadny kovový hrniec.

Drôtenka na čistenie panvice

Opäť nesprávne. Pomocou kovovej drôtenky akurát tak zničíte teflónovú vrstvu na panviciach, prípadne zbytočne doškriabete dno a steny hrnca.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ