Vyberáte si slnečné okuliare? Týchto 5 rád vám pomôže voliť správne

Pravda.sk | 27.05.2017 08:00
slnečné okuliare Foto:
Na výbere slnečných okuliarov by ste mali dať záležať.
Letná sezóna si pýta slnečné okuliare. Ak sa chystáte na ich nákup, možno vám pomôže pár rád.

Pri výbere slnečných okuliarov je dobré pracovať s atribútmi, ako je tvar vašej tváre, veľkosť, ale neopomínať ani trendy. Určite by ste mali myslieť na nasledovné.

  1. Protiklady sa priťahujú, zvykne sa hovoriť a pri okuliaroch to určite platí. Skúšajte si modely, ktorých tvar je opakom tvaru vašej tváre – ak máte hranaté rysy, hľadajte modely s okrúhlymi sklami, pri oblej tvári zase naopak – zafungujú hranatejšie a zdobené rámy.
  2. Okuliare by mali opticky vyvážiť vašu tvár. Ak je napríklad užšia smerom k čelu a rozširuje sa pri sánke, v prípade slnečných okuliarov by ste mali voliť väčšie a masívnejšie sklá, ktoré tvári dodajú proporciu.
  3. Ak ste už mali osvedčené okuliare, ktoré ste nosili v minulosti a pristali vám, hľadajte podobný model znovu. Akurát sa poobzerajte po modeloch z novších materiálov či v trendovom farebnom a materiálovom vyhotovení.
  4. Dbajte na veľkosť okuliarov – ak si vyberiete zbytočne veľké alebo príliš malé rámy, výsledok nebude fungovať ani keby ste mali ten najvhodnejší rám.
  5. Skúšať, skúšať, skúšať – to pri výbere rámov platí na sto percent. Nebojte sa experimentovať ani siahať po overenej klasike. Pokojne si urobte pár fotografií a nechajte si čas na rozmyslenie.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ