Nedokonalá pleť? 3 rady od slávnej vizážistky, ako ju vylepšiť

Zdeno Gáfrik, Pravda.sk | 21.04.2017 07:00
akné, vyrážky Foto:
S vyrážkami vám pomôže korektor.
„Nikto nemá dokonalú pokožku,“ prezradila nedávno pre magazín Glamour svetoznáma vizážistka Jillian Dempsey.

Jej šikovné ruky sa podpísali pod vzhľad herečiek ako Kristen Stewart či Jennifer Lawrence a ona sama tvrdí, že základom jej práce vizážistky je starostlivosť o to, aby pleť vyzerala zdravo, bezchybne a žiarivo. Najčastejšie problematické detaily v podobe vyrážok či opuchov očí sa dajú odstrániť jednoduchými trikmi. Ako na to?

Jillian Dempsey (vľavo) s herečkou Kristen... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Jillian Dempsey (vľavo) s herečkou Kristen Stewart Jillian Dempsey (vľavo) s herečkou Kristen Stewartovou.

1. Vyrážky – ak sa nejaké objavia, treba ich zamaskovať. Pomôže korektor. Pozor však na odtieň! Dempsey radí, aby ste volili len o pol tónu tmavšiu farbu, ako je vaša pokožka. Ak bude svetlejší, vyrážku zdôrazní. Hubkou korektor naneste na konkrétne miesto a jemne vklepaním rozotrite. Následne vatovou tyčinkou s púdrom ešte miesto prepudrujte a potom naneste klasickú kryciu bázu.

2. Jednotná pleť – samozrejme, pomôže k nej mejkap. Vyhnite sa však tomu, aby ste dávali silnú vrstvu. Bude to pôsobiť ťažko. Kryciu bázu známa vizážistka radí roztierať v tenučkej vrstve malými krúživými pohybmi všetkými smermi s dôrazom na T-zónu (teda čelo, nos a brada) a nechať pokožku dýchať.

3. Kruhy pod očami – únavu azda neevokuje nič viac. Tu je každá rada dobrá. Jillian Dempsey radí starý dobrý ľad. Vrecúško s ním zabaľte do tenkej látky a priložte si na päť minút na oči. Očné okolie následne preklepte jemným pohybom prstov a naneste rozjasňujúci korektor pod líniu vačkov, plocha sa tak opticky sploští. Dobrý trik je aj použiť matný očný tieň v sivom tóne na horné viečka.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ