Najnežnejšia farba sezóny? Takto bude z vás kráľovná štýlu, pozrite

Zdeno Gáfrik, Pravda.sk | 19.04.2017 07:00
Pastelové tóny sú v sezónach jar a leto vždy veľmi populárne. No kým doteraz vládli najmä pudrové či belasé tóny s pepermintom, v roku 2017 sa vlády ujala levanduľa.
S odtieňmi fialovej, levanduľovej a lila farby... Foto: archív značky
fialová a lila je jarný trend - tipy, inšpirácie S odtieňmi fialovej, levanduľovej a lila farby sa túto jar nestratíte. Práve naopak, budete určite v kurze. Look na fotografii Dorothy Perkins.

Aby sme boli presnejší, ide o variácie na tón intenzívnej fialovej farby. Hoci aj samotná „matka“ všetkých pastelových odtieňov má v jarných kolekciách svoje miesto, k slovu sa dostali predovšetkým pastelové podoby.

S fialovou, levanduľovou, lila či orgovánovou sa spája farebnosť topov, šiat, mikín, ale aj doplnkov v podobe obuvi či šperkov. Ako už minulý rok naznačila známa hollywoodska hviezda Lupita Nyong'o v kreácii od dizajnéra Elieho Saaba, práve levanduľové tóny patria k tým najtrendovejším.

S odtieňmi fialovej, levanduľovej a lila farby...
Kombinovanie fialovej a pudrovej na šatách H&M...
+3Fialový trend už pred pár mesiacmi predviedla...

Najväčšiu devízou tejto farby je aj jej elegantnosť a ženskosť. Kým pre niekoho môže pudrová pôsobiť príliš mladistvo a dievčensky a naopak belasá zase evokovať estetiku detského odevu, v prípade lila tónov nadobúdajú šaty ten primeraný dojem pre aktívnu ženu so štýlom.

Nebojte sa podobnú farbu kombinovať. Ako logická sa javí ponuka denimu či svetlých krémových a neutrálnych tónov. Zaujímavý kontrast však vytvorí napríklad využitie žltých či cyklámenových prvkov. Neuveríte, ako zaujímavo bude potom celkový outfit vyzerať. Už to len vyskúšať…

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ