Tesne pred rozchodom? Odpovedzte si na tieto otázky

Pravda.sk, gj | 19.04.2017 09:00
smútok, žena, trápenie Foto:
Stále premýšľate, či ste urobili všetko?
V hlave máte milión myšlienok. Je dobré si ich usporiadať a hľadať odpovede.

Naozaj som urobila všetko, čo bolo v mojich silách?

Počas vašej partnerskej krízy ste si prešli všetkým možným. A snažili ste sa prísť na riešenie, ako z toho von. Bohužiaľ, nič nezabralo a váš vzťah sa naštartovať nepodarilo. Nemôžete tvrdiť, že ste ho hodili cez palubu. Ak máte v tomto smere svedomie čisté a viete, že ste bojovali, zrejme je rozchod nevyhnutný. A treba si to priznať.

Čo mu chcem ešte povedať

Čas sa kráti. Ak si o pár dní či týždňov poviete s partnerom zbohom, možno už nebudete mať šancu povedať mu všetko, čo ste mali na srdci. S nedopovedanými vetami sa ťažko žije, dokážu človeka dlhodobo prenasledovať. Popremýšĺajte, máte práve poslednú možnosťT, aby ste si „vyliali“ srdce.

Mohla som urobiť niečo inak?

Je to otázka, ktorá vám môže pomôcť v budúcnoti. Rovnaké chyby netreba opakovať a ak si uvedomíte, prečo ste ich robili, dokážete sa im možno v inom vzťahu vyhnúť. Premýšĺať o sebe a fungovaní vo vzťahu s iným človekom je dôležité, aby ste mohli s pokojným svedomím niektoré kapitoly života uzavrieť.

Čo všetko sa po rozchode zmení?

Odpovede na túto otázku si prežijete na vlastnej koži. Je dobré sa „nasmerovať“ na iný život, než na aký ste boli doteraz zvyknutá. Bez partnera po boku? Len si to predstavte, ale bez hrozivých scenárov! Naučíte sa väčšej samostatnosti, budete mať viac času na seba, musíte sa spoliehať na svoje sily. Tieto otázky by vás nemali strašiť, skôr ide o racionálnu predstavu vášho samostatného fungovania.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ