Nová kolegyňa vám nie je po chuti?

Pravda.sk | 10.04.2017 07:00
kolegyňa, hádka, kancelária Foto:
Opäť ste neudržali v práci emócie na uzde?
V práci je vám fajn. Teda, aspoň bolo, než sa nezjavila nová kolegyňa, s ktorou akosi nie ste naladené na "jednu strunu".

A hoci vám nie je po chuti, ba priam vás „vytáča“, správajte sa k nej kolegiálne a korektne. Inak si môžete prácu poriadne znepríjemniť. Ako vyjsť s novou kolegyňou, ktorú naozaj nemusíte?

Doprajte jej čas

Možno za ňu koná stres či neistota z nového prostredia. V poriadku, nie je podľa vášho gusta, ale to ešte neznamená, že je neschopná. Ak si plní povinnosti ako má, akceptujte ju. Nemáte sa s ňou priateliť, ale pracovať.

Pozor na jazyk

Ak máte veľkú potrebu ohovárať ju, porozprávajte o nej svojej priateľke či partnerovi. Ale nie ľuďom z práce. Nemôžete vedieť, koho je známa, odkiaľ k vám prišla, či koho vo firme pozná.

Vymedzte hranice

Ak jej dáte od začiatku najavo, že váš vzťah je výlučne pracovný, časom to pochopí. Prestane vás zaťažovať súkromím či osobnými postrehmi o kolegoch a práci. Rozprávajte sa slušne, vecne a bez zbytočných emócií.

Nezhadzuje ju

Pracuje vo vašom tíme, takže by ste tým uškodili všetkým. Ak sa vám jej výkony nezdajú, ukážte jej, čo robí zle. Ale nie spôsobom, ktorý ju „položí“. Ste vo firme dlhšie, tak sa celkom prirodzene obracia na vás, ak jej čosi nie je jasné. Ak je na to určený ktosi iný, povedzte jej to a bodka.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ