Dávke trendov jari nesmie chýbať retro ani neha. Tu sú naše inšpirácie!

Zdeno Gáfrik, Pravda.sk | 05.04.2017 09:00
Ďalšia časť prehľadu jarných trendov na túto sezónu prináša inšpiráciu 80-tymi rokmi, ale tiež športovou funkčnou módou.
Modelka v kreácii Versace. Značka pracovala s... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
móda - trend - jar-leto 2017 Modelka v kreácii Versace. Značka pracovala s výraznými športovými prvkami a spájala ich so sexi motívmi a dennou garderóbou.

Ak túžite sledovať trendy a byť in, nebojte sa inšpirovať ani nasledovnými kúskami. Ich prítomnosť v aktuálnej sezóne dodáva móde na hravosti, ale aj možnosti experimentovať – nielen s odevom, ale aj vzhľadom, ktorý k nemu zvolíte.

Modelka na prehliadke DKNY.
Modelka v kreácii od Andrey Pojezdálovej, ktorá...
+14Modelka v kreácii Versace. Značka pracovala s...

Osemdesiatky v nóbl šate

Úpletový sveter Zara - 39,95 eura Foto: archív značky
Úpletový sveter Zara - 39,95 eura Úpletový sveter Zara - 39,95 eura

Azda každá sezóna sa nesie v znamení nejakého obzretia sa do minulosti. Tentoraz dizajnérov zhodne inšpirovali najmä osemdesiate roky a ich luxusnejšia glamour podoba.

Charakterizujú ich zvýraznené plecia na šatách či topoch, výrazný lesk materiálov, použitie volánikov či drapérie v strihu.

Vo vzoroch sa objavuje zvieracia potlač, ale aj prúžky či kvetiny. Najčastejšie však materiál v jednoliatej farbe sprevádza vysoký lesk – či už lurexový, alebo v podobe lakovanej kože. Horúcim hitom sú legínsy.

Ihrisko menom mesto

Popularita športových odevov, ktoré si našli cestu do bežnej mestskej garderóby, je na vzostupe už niekoľko rokov. Nový dych jej v túto sezónu dodali značky ako Versace či Alexander Wang.

Do jarnej módy tak priniesli napríklad šaty z balónového materiálu, lemované nastaviteľnými šnúrkami na stiahnutie okrajov.

Nechýbajú nepremokavé kabáty či nylonové parky a samozrejme veľa elastických materiálov v podobe legínsov či topov s dlhým rukávom na telo.

Šaty Mohito - 44,99 eura Foto: archív značky
Šaty Mohito - 44,99 eura Šaty Mohito - 44,99 eura

Víly z mestskej džungle

Hru s provokatívnou nahotou pretavili tento rok dizajnéri do nežnejšej podoby. Najmä značka Dior pracovala s množstvom tylu a využitím korzetového strihu či zvýraznenia švov podprsenky priamo na odeve. Celkové vyznenie však bolo skôr dievčenské a rozšafné, nie prvoplánovo vulgárne.

Práca s tylom, ale tiež so splývavými materiálmi, čipkou či hodvábom sa pretavila do veľmi ženských modelov šiat, kaskádových sukní s volánmi alebo plisovaním.

Druhým variantom sa potom stali modely na spôsob akéhosi negližé, ktoré sa nosí aj počas bežného dňa. Výrazným prvkom v oboch prípadoch sú dekoratívne výšivky.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ