Ktoré potraviny nepatria do chladničky?

Pravda.sk | 02.03.2016 14:30
cesnak, cibuľa Foto:
Cesnak ani cibuľa do chladničky nepatria.
Pozrite sa, čo všetko máte v chladničke... Nie všetky potraviny milujú chlad.

Med

V chladničke môže kryštalizovať a stratí svoju tekutosť. Aby si med zachoval svoju konzistenciu, je lepšie ho skladovať pri izbovej teplote.

Zemiaky

Chlad v chladničke rozkladá škrob v zemiakoch, vďaka čomu dostanú sladkastú príchuť a sčasti zmenia svoju konzistenciu. Treba ich uskladňovať len v miernom chlade, v suchu a v tme.

Cibuľa

Skôr jej vyhovuje uskladnenie pri izbovej teplote. V chladničke môže plesnivieť a zmäknúť. Celé cibule majte uložené na kuchynskej linke. Ak ich už rozrežete, mali by putovať do chladničky.

Rajčiny

Majú radi izbovú teplotu, v chladničke môžu zrelé rajčiny stratiť chuť a ich dužina sa stane kašovitou.

Orechy

Pri izbovej teplote si dokážu zachovať plnú chuť. Niektoré odrody orechov môžu v chladničke „nasať“ nepríjemné pachy.

Cesnak

Podobne ako cibuľa, aj cesnak patrí skôr na kuchynskú linku ako do chladničky. Ak už hlavičku cesnaku „rozoberiete“, zvyšok by ste mali spotrebovať do desiatich dní.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ